• Megmentenék az egyik bezárt termálfürdőt; komoly fürdőfejlesztést terveznek Párkányban; kutatás a kézízületi porckopás gyógyvizes kezeléséről; Pest megyei fürdőnyitás; öngyilkosság a Gellért Gyógyfürdőben.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Idén ősszel lesz második éve, hogy zárva tart Nyíregyházán a Júlia Fürdő. A termálfürdőt akkoriban az energiaárak megugrása miatt kellett bezárni, de időközben kiderült, hogy az épülettel és a fürdő termálkútjával is problémák adódtak. Viszont nem hagynák veszni a fürdőt, itt olvashat erről bővebben.

Jelentős fejlesztés terveznek a Párkányban, a magyar határtól mindössze egy kilométerre fekvő Vadas Thermal Resortban. Itt foglaltuk össze, hogy milyen újdonságokat valósítanának meg.

Olaszországi szakemberek egy érdekes kutatást publikáltak tavaly ősszel. Megnézték, hogy a kézízületi porckopás kapcsán milyen fürdőgyógyászati vizsgálatok készültek az elmúlt 20 évben. Ezek között egyébként több magyarországi kutatás is volt. Itt olvashatja el, hogy mire jutottak.

Tudta, hogy egyes hazai gyógyvizeknek különösen kedvező hatásuk van a csontrendszerre? Ez a víz egyik összetevőjéből ered. Ráadásul némelyik gyógyvízben egész magas koncentrációban található meg.

Tegnap óta nyitva van Pest megye egyik legkedvezőbb jegyárakat biztosító gyógyvizes fürdője. Szabadtéri medencés létesítményről van szó, ahol a teljes medencekínálat majd a nyári főszezonban lesz elérhető. Itt talál róluk további információkat.

1938-ban egy furcsa öngyilkossági eset miatt került a lapok címoldalára a Gellért Gyógyfürdő. A különös történetről itt olvashat.

Gellért Gyógyfürdő hullammedence Fortepan

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.