• Mától előszezoni jegyárakkal várja vendégeit a Tápiószentmártoni Termálfürdő.

  • Hangulatos, szabadtéri medencés, gyógyvizes strandfürdő Pest megyében.

Tápiószentmárton nagyközség Pest megye keleti részén, Jász-Nagykun-Szolnok közelében található. A településen egy szezonálisan üzemelő, minősített gyógyvízzel rendelkező kis strandfürdő is üzemel. Általában májusban nyitnak és szeptember közepéig, vagy végéig várják a vendégeket.

Idén május 18-án indítják a szezont és gyógyvízzel töltött medence, strandmedence, gyermekmedence közül lehet választani. A hűvösebb vizű úszómedencét a nyári főszezonra szokták feltölteni. Mindezeken túl játszótér, sportpálya, büfé is a fürdőzők rendelkezésére áll.

A K-34-es számú termálkútjuk vize 2004-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést. Mozgásszervi betegségek, sérülések utókezelése, egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémák esetén ajánlott, de kedvező hatása van az idegrendszerre is. Az utóbbi sokakra ráfér.

Június 21-ig még előszezoni jegyárak vannak érvényben. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy felnőtt jegy 2500 forintba, az ifjúsági (3-18 év között) és nyugdíjas belépő (65 év felett) 1800 forintba kerül. A helyi állandó lakosoknak hétköznapokon nagyvonalú, 50 százalékos árengedményt biztosítanak. Ez például egy tápiószentmártoni nyugdíjas esetében 900 forintos jegyárat jelent – ilyen olcsó belépők, gyógyvizes fürdőnél már nagyon ritkák…

Ezek egyébként teljes áron is versenyképesek a környék hasonló jellegű gyógyvizes strandjaival. Például a tólamási fürdőben nemrég emeltek árat, náluk – nem helyi lakosoknak – a felnőtt jegy 3000 forint, igaz 14 év alatt és nyugdíjasoknak csak 1500 forint. Május 31-én nyit majd az Albertirsai Gyógyvizű Fürdő, ahol idén 2700 forintba kerül egy teljes árú belépő, a diák és nyugdíjas jegy ára pedig 2000 forint lesz.

A tápiószentmártoni fürdőre visszatérve, májusban még rövidebb a nyitvatartásuk, 9 és 17 óra között vannak nyitva, de majd nyáron két órával később fognak zárni.

Tápiószentmárton Termálstrand

Jó néhány, egész évben üzemelő fürdőben pünkösdkor bővül a medenceválaszték. Itt olvashat róluk.

Sok fürdőben tartanak éjszakai fürdőzéseket, itt olvashat róluk.