• Országszerte számos termálfürdő a közelgő háromnapos hosszú hétvégére időzíti újabb kinti medencék nyitását.

  • Így pünkösdkor már egész széles szabadtéri medenceválaszték áll a fürdőzők rendelkezésére.

Ahogy néhány napja írtuk, egyes termálfürdőket ezekben a napokban nyitnak meg, vagy nyitnak újra néhány hetes karbantartási leállást követően. Ezen felül nagyon sok további fürdő medencenyitásokat tervez az előttünk álló hosszú hétvégére. A budapesti Palatinus Gyógy- és Strandfürdőben május 17-én két kinti medencével bővül a kínálat. Erre a napra ígérik a 30 Celsius-fokos élménymedence és a 30 Celsius-fokos kültéri gyermekmedence nyitását.

Bővül a Bükfürdő Thermal & Spa kínálata is. A pünkösdi hétvégétől, május 17-étől nyitva lesz a nyári bejárat. Megszépülve várja a fürdőzőket a 14-es medence, hiszen több napon át tartó karbantartás után vehetik ismét birtokba a vendégek. A strandmedencék közül nyit a 15-ös, a „kis úszómedence”, valamint a 6-os medence, vagyis a Maci pancsoló is. Szintén május 17-étől használható a gyógyvízzel töltött Szív medence.

A Gyomaendrődön található Liget Gyógyfürdőben még a hónap elején a kinti gyógyászati medencével bővült a kínálat. Május 18-án pedig a kültéri úszómedencét is megnyitják. A Hajdúnánási Gyógyfürdőben szintén május 18-án gazdagodik az eddigi szabadtéri medencekínálat. Ez azt jelenti, hogy immár a két kinti gyógymedencén, valamint az élménymedencén túl a tanmedence, a csúszdás tanmedence és a pancsolómedence is üzemelni fog.

Hajdúnánás Gyógyfürdő kinti medence

Hajdúszoboszlón a Hungarospa strandján a háromnapos hétvégén a strand tradicionális részén valamennyi medence üzemel: 1/A/B/C/D, a 2-es számú medence, gyerekmedence, a pezsgő,- és hullámmedence. A strand hátsó részében jó idő esetén már a pancsoló,- és tanmedence is a családok rendelkezésére fog állni.

Az Igali Gyógyfürdőben a pünkösdi hosszú hétvégén már az összes szabadtéri medencéjük üzemelni fog, ebbe beleértve az óriáscsúszdát is. A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben szintén bővül a szabadtéri medencekínálat a hosszú hétvégén. Nyit a sekély és a gyermek pancsolómedence, továbbá az iker I. gyógymedence és a csúszdás élménymedence.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn május 18-án megnyitják a Parkfürdő családi és gyermek medencéjét. A teljes medencekínálat majd június elsejétől lesz elérhető. A Tófürdőt már múlt hétvégén megnyitották.

Május 18-tól részlegesen megnyitják a ráckevei Aqua Land Termálfürdő strandját. Ekkortól kezdődően a vendégek már birtokba vehetik – az eddig is működő szabadtéri medencéken felül – a gyermek-, és családi medencét kalózvárral, vízi gombával, pezsgőágyakkal, a Vízi Bár termálvizes élménymedencéjét, a Vízi Bárt, a játszótereket, a sportpályákat, az Ízek Utcáját és a kapcsolódó kültéri vendéglátóegységeket.

A Tamási Termálfürdő mostantól a hét minden napján nyitva tart. Május 18-tól már kinti nyitott termálmedence is a vendégek rendelkezésére fog állni. Május 17-től tovább bővül a Zalakarosi Fürdő szabadtéri medencekínálata. Ettől kezdve – a kiemelt időszakokban – a strandi gyermekvilág, a családi csúszdapark, az adrenalin csúszdapark és a 5-ös számú családi medence is nyitva lesz.

csúszdák a Zalakarosi Fürdőben

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.