• Az ország minden táján akadnak olyan termálfürdők, ahol a héten kezdődik a strandidény.

  • Egyes helyeken ilyenkor még nem teljes a medencekínálat, de árengedményre is akad példa.

Néhány termálfürdőben hagyományosan a pünkösdi hétvége környékén indul szezon. Ezen belül akadnak olyan fürdők, amelyek most nyitnak majd ki idén először. Máshol ezen a héten ér véget a korábban kezdődött karbantartási leállás. Egyes fürdőkben pedig ez a szabadtéri medencék nyitásának az ideje.

Utóbbiak közé tartozik a berettyóújfalui Bihar Termálliget. Velük kapcsolatban nemrég történt egy újdonság, ugyanis megnyitották az ország legújabb termálkempingjét. S ennek apropóján közölték az idei szezonindítás menetrendjét. A jelenleg is elérhető benti medencéken és két kültéri gyógymedencén felül a pünkösdi hétvégétől kezdődően elérhető lesz a Levente medence is. A strandi élménymedence, gyermekmedence, jacuzzi nyitására pedig majd júniusban kerül sor.

A Csepeli Strandfürdőben április végén kezdődött el a szokásos tavaszi karbantartás, aminek keretében lebontották az úszómedence feletti sátrat. A termálvizes strandfürdő majd május 19-től, azaz most vasárnaptól áll újra a vendégek rendelkezésére.

a Csepeli Strandfürdő nyáron

A szabadtéri medencés Lipóti Termálfürdő egész évben üzemel, de minden tavasszal náluk is van egy viszonylag hosszabb karbantartási leállás. Ez idén április elején kezdődött, viszont május 17-én, ezen a héten pénteken már nyitnak. Az előszezonban a gyógyvizes medencék, az úszómedence, a családi élménymedence és a miniváras gyermekmedence lesz nyitva.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn múlt hétvégén megnyitották a Tófürdőt. Május 18-án, most szombaton pedig már a Parkfürdő családi- és gyermekmedencéje is a fürdőzők rendelkezésére fog állni. A Parkfürdő többi medencéjét majd június első napján üzemelik be. Amúgy jövő héten itt nyugdíjas napot is tartanak, ahol nagyon kedvező jegyárral várják a szenior korosztályt.

Hangulatos, jó értelemben retrós kis termálfürdő található Tápiószentmártonban. A fürdő szezonálisan működik, de nem kizárólag a nyári hónapokban, így már idén is kinyitnak májusban, méghozzá ezen a héten szombaton.

Tápiószentmártoni gyógyvizes fürdő

A Zalaszentgróton lévő Szent Gróth Termálfürdővel is hasonló a helyzet. Azaz májusban nyitnak és szeptember végéig látogatható a – fedett medencékkel is rendelkező – fürdő. Náluk május 15-én, most szerdán indul a strandidény. 40 éve avatták várossá Zalaszentgrótot, s ebből az alkalomból június 30-ig a zalaszentgróti lakcímkártyával rendelkező lakosok 1984 forintért válthatnak belépőjegyet. A nagyon szép helyen fekvő fürdőről nemrég itt írtunk.

strandmedence a Zalaszentgróti Termálfürdőben

Néhány helyen éjszakai fürdőzéseket is tartanak, itt olvashat róluk.