• Már meg is érkeztek az első vendégek a Bihar Termálliget Kempingbe.

  • A nyár közeledtével folyamatosan nyitnak a berettyóújfalui Bihar Termálliget szabadtéri medencéi, ráadásul hamarosan megszerezhetik a gyógyfürdő címet is.

Tavaly júniusban adták át a berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő felújított és kibővített részlegét, majd idén márciusban elindultak a gyógyászati kezelések is a termálfürdőben. A minősített gyógyvízzel rendelkező bihari városban a Debreceni Egyetem berettyóújfalui kórháza biztosítja az orvosszakmai hátteret a kezelésekhez, míg a fürdőt az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. üzemelteti.

Utóbbi ügyvezetője, Zámbori Péter a mai napon újabb fejlesztésről számolt be. Megnyitotta kapuit a fürdő parkjában található Bihar Termálliget Kemping, amely 28 lakókocsis állással várja a pihenni vágyókat. A háromcsillagos minősítést elért kempingbe érkezők igénybe vehetik a termál- és strandfürdő szolgáltatásait, a gyógyászati kezeléseket, de a határ menti város építészeti örökségével (Herpály csonkatorony), vallási értékeivel (templomaival, a felújított zsinagógával), kulturális programjaival is várja mind a belföldi, mind a határon túli vendégeket.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere (lenti képen jobbra) arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a fürdő elindította a gyógyfürdővé minősítési folyamatot, valamint a szállodai tervek is rendelkezésre állnak, így Berettyóújfalu hamarosan kedvelt turisztikai célponttá válhat. A korábbi fürdőfejlesztés és a szálláshelyek kialakítása is azt szolgálja, hogy az egészségturizmus céljából a városba érkezők pihenhessenek, gyógyulhassanak.

Bihar Termálkemping megnyitó polgármester fürdővezető

A létesítmény vezetői köszöntötték az első lakókocsis vendégeket, akik Lengyelországból, Németországból, Franciaországból és Romániából érkeztek, s több napot töltenek el az új kempingben.

Bihar termálkemping minősítés

A Bihar Termálligetben jelenleg a fedett medencék és a szaunavilág mellett két gyógyvizes kültéri medence üzemel, a pünkösdi hétvégén nyitják meg a 97 éves levente-medencét is. A strandfürdő teljes medencekínálata (élménymedence, gyermekmedence, jaccuzzi) június hónaptól fogadja a strandolni vágyókat.

Gyógymedence a Bihar Termálliget fürdőben