• Története legnagyobb beruházást tervezi a következő években a párkányi fürdő- és üdülőkomplexum.

  • Új szálloda, új wellnessközpont, új medencék szerepelnek a fejlesztési elképzeléseikben.

A Duna bal partján, Esztergommal átellenben található Párkány. Itt működik a Vadas Thermal Resort, ami valószínűleg a határhoz legközelebb fekvő fürdőkomplexum. Az államhatártól légvonalban majdnem pontosan 1 kilométerre található, de autóval is 6 perc alatt elérhető Esztergomból.

A Vadas Thermal Resort egész szépen kiépült az elmúlt években, hiszen szálláshelyeket, uszodát, szezonálisan üzemelő strandfürdőt és 2018 tavasza óta egy fedett medencés wellness központot is magában foglal. A Vadas a bellegszencsei és a három tátrai központtal (Tatralandia, Gino Paradise Bešeňová, a poprádi AquaCity) együtt a legnagyobb szlovákiai fürdők közé tartozik.

Néhány hónapja írtunk már róluk. Ebből kiderült, hogy 2023-ban 10 százalékkal nőtt a fürdő és a szálláshelyeik vendégforgalma. A napi vendégek 25-30 százaléka érkezik Magyarországról, a szállóvendégeknek pedig 5 százaléka. Évről évre igyekeznek újdonságokkal is előállni, a strand idei újdonsága például egy nagy ugrómedence lesz.

Ennél azonban jelentősebb volumenű fejlesztési elképzeléseik is vannak a következő néhány évre – ez a szlovák Napunk/Denník N cikkéből derült ki. Az értesüléseik szerint a következő tíz évben a története legnagyobb beruházását tervezi a városi tulajdonú fürdő. Újabb hotel, új vízicsúszda épülne, továbbá a wellnessközpont és a kemping bővítése is várható néhány éven belül.

Ezek közül kiemelik, hogy egy új, négycsillagos konferencia- és sporthotelt építenének, amely kiegészíti a jelenlegi szállodát. Ezzel párhuzamosan egy futballpályát és egy multifunkcionális sportcsarnokot is kialakítanak, amely új sportolási lehetőségeket biztosít majd a fürdő területén.

Az új fedett wellnessközpont sokkal nagyobb lesz, mint a mostani: 3000 négyzetméteresre tervezik. Új fedett – versenyekre is alkalmas – úszómedence, továbbá kinti rekreációs medence is épül. A Napunk/Denník N a projektet több tízmillió eurósra becsüli.

a párkányi Vadas Thermal strandfürdői része

A pandémiás éveket a lehetőségekhez képest egész jól átvészelte a Vadas Thermal Resort, még a lezárásokkal tarkított években is megőrizte a nyereséges működését. Pedig – ezt már mi tesszük hozzá – a fürdőket érintő szlovákiai lezárások jóval szigorúbbak és hosszadalmasabbak voltak, mint idehaza.

A Napunk/Denník N teljes cikkét – előfizetési díj ellenében – itt olvashatják el.

Sok fürdőben tartanak éjszakai fürdőzéseket. Itt olvashat róluk.