• A párkányi Vadas Thermal Resort fürdővendégeinek 25-30 százaléka, szállóvendégeinek 5 százaléka érkezik Magyarországról.

  • Idén egy különleges medencét is átadnak.

Az Esztergommal szomszédos Párkányban (a határ szlovákiai oldalán) található a Vadas Thermal Resort. Ez uszodát, fedett élményfürdőt, szezonálisan üzemelő strandfürdőt és szálláshelyeket is magában foglal. A tavalyi évük alakulásáról és az idei terveikről kérdeztük Németh Líviát, a Vadas Thermal Resort marketing managerét.

– A várakozásaikhoz képest tavaly milyen évet zárt a fürdő, illetve a szálláshelyeik?
– A tavalyi év a várakozásaink felett, mintegy 10 százalékos javulással zárt, ami a szálláséjeket illeti. A napi termálfürdő vendégeinek számában szintén nincs okunk panaszra, ahogy a szálláséjek esetében, itt is 10 százalék feletti emelkedést értünk el.

– A vendégkörüknek mekkora részét adják a Magyarországról érkező turisták?
– Ezt nehéz megmondani, mert pontos kimutatásunk nincs, de sejteni véljük, hogy a napi vendégek mintegy 25-30 százaléka érkezik Magyarországról. Az elszállásolt magyarországi vendégek aránya pedig 5 százalék.

– Kik adják a vendégforgalmuk döntő részét?
– A Vadas Thermal Resortot elsősorban a szlovák és cseh turisták szeretik, ez mind a napi vendégek, mind a vendégéjszakák számában megmutatkozik. Az ő arányuk nagyjából az összes vendég 70 százalékát teszi ki. Rajtuk kívül elsősorban Magyarországról és Lengyelországból, valamint a környező európai államokból érkeznek vendégeink.

A párkányi Vadas termálfürdő wellness részlege

– Az előfoglalások alapján milyennek ígérkezik a 2024-es év?
– Nincs okunk panaszra, az előzetes eredmények azt mutatják, hogy valószínűleg a nyári idény előtt már elkel majd a szálláskapacitásunk nagy része. A napi fürdővendégek számának alakulását nagyban befolyásolja az időjárás, így ott korai bármit is jósolni.

– Valamilyen újdonsággal, fejlesztéssel készülnek az idei évre?
– Idén adjuk át egyedülálló ugrómedencénket, amely nemcsak a környéken, de az országban is kivételes lesz. A 4 méter vízmélységű medencébe a bátrabbak 2, 3 és 4 méteres magasságból ugrálhatnak, amit reményeink szerint a vendégeink szeretni fognak.

Vadas fürdő Párkányban