• Újranyitott egy kedvelt alföldi gyógyfürdő; ismét éjszakai fürdőzést rendeznek Hévízen; kiadó egy gyógyvizes strand Pest megyében; több mint 180 ezer vendége volt tavaly a Virágfürdőnek; újabb fürdő vize kapott gyógyvíz minősítést.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Jól indult a hét, hiszen véget ért a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő karbantartása és hétfő óta újra látogatható a létesítmény. Kedvező gyógyászati csomaggal és újfajta bérlettel várják a vendégeket.

Az elmúlt két évben nagy sikert arattak a Hévízen rendezett Holdfényfürdők, azaz a Hévízi Tófürdő éjszakai fürdőzései. Idén is két alkalommal kerül erre sor és már a konkrét dátumok is ismertek.

Még Hévíznél maradva, a város polgármestere egy sajtótájékoztatón beszélt az üdülőhely vendégforgalmának alakulásáról. Tavaly jelentősen nőtt a hévízi vendégéjszakák száma. 2022-ben a vendégkör fele-fele volt külföldi és hazai turista. A küldőországok sorrendje pedig így nézett ki: Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia. Erről további részleteket itt olvashat.

Albertirsán úgy döntött a városvezetés, hogy egy külső cégnek adnák bérbe a gyógyvizes strandfürdőjük üzemeltetését. 2004 és 2014 között szintén bérleti konstrukcióban működött a szezonális strand, 2015 óta üzemeltette a település.

Az elmúlt évben több mint 180 ezer vendéget vonzott a kaposvári Virágfürdő. A fürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy az idei év elején is a várakozásaiknak megfelelően alakult a vendégszámuk. A nyári időszakra pedig olyan programkínálattal készülnek, amire még nem volt náluk példa.

Idén gyógyvízminősítést kapott a Mátészalkán feltörő termálvíz. A fürdő vezetője többek között azt is elmondta, hogy milyen betegségek kezelése esetén lehet hatékony a gyógyvizük.

Március 3-án részlegesen újra megnyitja kapuit a Tamási Termálfürdő. Tavaly még arról lehetett hallani, hogy majd csak májusban nyitnak újra, ezért nagyon jó hír a korábbi nyitás. A létesítményvezető a megkeresésünkre beszélt arról is, hogy miért döntöttek a márciusi újranyitás mellett.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.