• Idén ősszel az önkormányzat saját üzemeltetésbe veszi a Borgátai Termálfürdőt; gyógyászati kedvezménnyel nyit a Liget Gyógyfürdő; újranyitási dátumot közölt a Tamási Termálfürdő; kedvező jegyárak Csongrádon és Tiszaörsön; Békés megye gyógyvizei.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A Sárvár közelében lévő Borgáta községben egy szezonálisan üzemelő termálfürdő található. A fürdőt bérlő működteti a 90-es évek óta, viszont idén szeptembertől a tulajdonos önkormányzat veszi át az üzemeltetését. Itt elolvashatja, hogy ez milyen változást jelen majd a fürdőnél.

Február 13-án újra megnyitja kapuit a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő. A létesítmény ügyvezetője elmondta, hogy mivel készülnek az idei évre. Beszélt arról is, hogy milyen ütemezésben nyitják meg a nyári szezonig az egyes fürdőegységeket.

Egy másik fürdőnyitásról is jött hír a héten. Kiderült, hogy március elejétől újra látogatható a Tamási Termálfürdő, viszont az őszi időszakhoz hasonlóan csak korlátozott formában. Itt elolvashatja, hogy ez utóbbi mit jelent.

Az újranyitásoknál maradva: péntek óta ismét üzemel a Csongrádi Gyógyfürdő és a Tiszaörsi Termálfürdő. Mindkét fürdő kedvező jegyárakat kínál, itt többet is megtudhat erről.

Főleg a melegebb vizű termálmedencék használata esetében tapasztalhatunk egy kellemetlen mellékhatást. Olvassa el, hogy miről van szó és hogyan előzhető meg. Békés megye kifejezetten gazdag a gyógyvíz-minősítéssel rendelkező termálkutakban és több, országos hírű gyógyfürdőjük is van. További információkat itt talál róluk.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.