• Az önkormányzati cég üzemeltetésébe átkerült fürdőt már március elején újra megnyitják.

  • Május közepéig továbbra is hétvégén lesz nyitva a termálfürdő és a szolgáltatásoknak csak egy része érhető el.

A Tolna megyei Tamásiban található termálfürdőt még decemberben zárták be. A fürdő akkor már csak részlegesen és péntekenként, szombatonként, vasárnaponként üzemelt. A bezárást az is indokolta, hogy január elsejétől új üzemeltetőhöz került a fürdő. A létesítmény működtetését ugyanis átvette a város tulajdonában lévő Tamási Vagyongazdálkodó Kft.

A település vezetője már korábban hangsúlyozta, hogy mindenképpen szeretnék fenntartani – a 2021-es tűzesetben károsodott – termálfürdőt. Korábban legkésőbb május közepi újranyitásról lehetett hallani. Azonban úgy tűnik, előbb megnyitják a termálfürdőt.

Mint a fürdő Facebook oldalán írják, március 3-án egy pénteki napon részlegesen ismét megnyitja kapuit a termálfürdő. Továbbra is hétvégén tartanak nyitva és egyelőre a szaunavilág és egy szabadtéri termálmedence lesz használható. A nyitvatartási napokon a szaunavilág minden szolgáltatása a vendégek rendelkezésére fog állni, azaz finn szauna, infraszauna, gőzkabin, sószoba, aroma-fény terápiás szauna, hideg- és melegvizes Kneipp-medencék, csobbanó medence jelenti majd a választékot. A kinti medencék közül pedig a félig fedett termálmedence fog üzemelni Tamásiban.

A terveik szerint május 13-tól tér vissza a folyamatos nyitvatartásra a külső strandfürdő és a szaunavilág. Addig is az érvényes Tamási kártyák mellett a tamási lakcímigazolvánnyal rendelkező vendégek részére is minden jegy árából 20 százalékos kedvezményt biztosítanak.

Tamási Termálfürdő főépület