• Ezen a héten és a jövő héten tartott volna még pár napig nyitva a Tamási Termálfürdő.

  • Végül úgy döntöttek, hogy nem várják meg a januárt, már most bezárták a fürdőt.

A Tamási Termálfürdő Facebook oldalán tették közzé, hogy a létesítmény bizonytalan ideig zárva tart. Miután a fürdő egy ideje már csak pénteken, szombaton és vasárnap üzemelt, ezért a mostani és a következő hétvége lett volna csak vissza az évből. Azt pedig már múlt héten bejelentették, hogy januártól bezár a fürdő.

A Tolna megyei termálfürdő esetében a fő problémát a tavaly novemberben történt tűzeset okozta, hiszen akkor jelentősen károsodott az épület tetőszerkezete. Bár idén január 29-én újranyitottak, azonban ez csak részleges nyitást jelentett, a fedett fürdő medenceterét azóta sem lehetett használni.

A létesítmény október elsejétől hétfőnként és keddenként már zárva volt, november közepén pedig átálltak arra, hogy csak heti három nap, pénteken, szombaton és vasárnap fogadnak vendégeket. Ezeken a napokon is csak délutánonként volt látogatható a fürdő, pénteken és szombaton 14 és 20 óra, vasárnap 14 és 19 óra között. Továbbra is egy szabadtéri termálmedence és a szaunavilág jelentette a választékot.

Az ősszel kiderült, hogy a tamási fürdőt 12 éve üzemeltető Aquaplus Kft.-vel év végén – közös megegyezéssel – szerződést bont a tulajdonos önkormányzat. Január elejétől pedig a Tamási Vagyongazdálkodó Kft. veszi át a fürdő működtetését. Már múlt hónapban sejthető volt, hogy ez időlegesen a termálfürdő bezárásával járhat, de ez a múlt heti képviselő-testületi ülésen biztossá is vált.

Tamási Gyógyfürdő gyógymedence

Ugyanakkor a város nem szeretné veszni hagyni a termálfürdőt, a terveik szerint május közepén újranyitnák és a nyári strandszezonban üzemeltetnék. A tűzesetben károsodott épületrész felújítására pedig már kiírták a pályázatot, így várhatóan ez a munka is el fog kezdődni a jövő év során.