• Február 13-án újra megnyitja kapuit a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő, ahol elmúlt hetekben karbantartási, felújítási munkákat végeztek.

  • Az ország valószínűleg legkedvezőbb árú gyógyászati csomagajánlatával, valamint egyéb kedvezményekkel várják majd a vendégeket.

  • Gera Krisztián, a fürdő ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy a nyári szezonig milyen ütemezésben nyitják meg az egyes fürdőegységeket.

– Milyen évet zárt 2022-ben a fürdőjük?
– Tavaly 10 százalékkal csökkent az éves látogatószám a csúcsnak számító 2019-es évhez képest. A főszezonnak számító nyári időszakban 8 százalékkal több vendég látogatott a fürdőbe, mint 2019-ben. Ugyanakkor az őszi időszakban, a tanuszodai rész bezárását követően mintegy 20 százalékkal csökkent a vendégforgalom. Úgy érzem, a tavalyi évből a lehetőségekhez mérten a lehető legtöbbet ki tudtuk hozni, így elégedettek lehetünk, mind a vendégforgalmi, mind a bevételi adatokkal.

– Jelenleg karbantartási szünetet tartanak. Milyen munkákat végeznek el ebben az időszakban?
– Január 2. és február 12. között a gyógyfürdő részlegen és a tanuszodai részen végeztünk felújítást, karbantartást, amelynek részeként a gyógyászati női és férfi öltözőkben kicseréltük az öltözőszekrényeket, elvégeztük a két gyógymedence és a lábmosók felújítását, átvizsgáltuk a fürdő gépészeti berendezéseit, festettünk, csempéztünk, fugáztunk, valamint kicseréltük és kijavítottuk a használat során elhasználódott, elromlott berendezéseket, eszközöket (például tangentor kádakat, masszázs ágyakat, csaptelepeket).

– Az energiaárak drágulása hogyan érinti önöket?
– Noha drasztikusan emelkedett mind az áram, mind a gáz ára, sikerült átvételi kötelezettség nélküli szerződéseket kötnünk, így a felhasznált mennyiség mérséklésével a gáz esetében 2023-ra éves szinten körülbelül 5 millió forint megtakarítást tervezünk, ugyanakkor áram esetében mintegy 47 millió forint többlet költséggel kalkulálunk.

Gyógyvizes medence a gyomaendrődi Liget Fürdőben

– Van olyan szolgáltatásuk, ami az újranyitást követően még nem lesz elérhető?
– A korábbi évek vendégforgalmi adataiból, illetve a fürdő működési költségeiből kiindulva határoztuk meg a Liget Fürdő idei évi működését. Ennek megfelelően február 13-tól – a fokozatosság elvét betartva – egyelőre a fürdő gyógyfürdő része és a szauna lesz elérhető. Április 1-től a tanuszoda, a lazító medence és a beltéri gyermek pancsoló kerül beüzemelésre. Április 28-án nyitjuk a kültéri gyógymedencénket, a fürdő összes medencéje pedig május 27-től lesz elérhető.

Élménymedence a gyomaendrődi Liget Fürdőben

– Valamilyen újdonsággal, fejlesztéssel készülnek az idei évre?
– Február 13-tól újra elérhetővé tesszük az országban talán legkedvezőbb gyógyászati csomagajánlatunkat, amelynek lényege. hogy az a beteg, aki vállalja, hogy az orvos által felírt 60 kezelés mindegyikét igénybe veszi, annak mindössze 200 forintba kerül egy darab gyógykezelés önrésze.

Az idei évben elsősorban a fürdőt rendszeresen látogató és a fürdő szolgáltatásait több alkalommal igénybe vevő bérletes vendégeinknek szeretnénk kedvezni, ezért a korábbi 10 alkalmas bérlet helyett bevezetésre kerül egy 10+1 alkalmas bérlet, amelynek a Kállai bérlet nevet adtuk. Egyrészt ezzel tisztelgünk a gyomai születésű Kállai Ferenc színművész emléke előtt, aki a Lukács Fürdőben a 11-es kabint használta. Emellett a bérletek árát az idei évben nem tervezzük emelni. Több alkalommal tervezünk 1+1 kuponos akciót, magyarul bizonyos időszakokban egy belépő áráért ketten jöhetnek be a fürdőbe.

Reményeink szerint a fürdő közel 3 milliárd forintos fejlesztése is elindul az idei évben. Ebben energetikai korszerűsítés, csúszdapark, egész évben használható kültéri gyógymedence, apartmanházak, gyermekek számára e-car pálya építése, valamint szaunapark kialakítása és gyógyászati kezelő helyiségek bővítése szerepel.

Gyomaendrőd csúszdapark látványterv