• A kialakult gazdasági helyzet ellenére egyetlen részlegünket sem kellett teljesen bezárni – mondja Löffler Zita, a Virágfürdőt üzemeltető Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

  • Az idei strandszezonra olyan programkínálattal készülnek, amire még nem volt példa a kaposvári fürdőben.

– Az előzetes várakozásaikhoz képest milyen évet zárt 2022-ben a Virágfürdő?
– Az elmúlt két év megpróbáltatásai után a 2022-es év felülmúlta a várakozásainkat. A koronavírus-járvány hatásaként 2020-2021-ben több alkalommal kényszerültünk átmeneti bezárásra, emiatt viszonyítási alapként a 2019-es évet tudjuk figyelembe venni. Több mint 180 ezer fő látogatott el hozzánk a tavalyi évben.

– Mennyire indult jól a 2023-as esztendő?
– A tavalyi év végén az energiaválság keltett nagyfokú bizonytalanságot és attól tartottunk, hogy januárban visszaesés következik be a vendégek számában, azonban a várakozásainkkal ellentétben a látogatószám nem csökkent és bízunk abban, hogy ezt a következő hónapokban is meg tudjuk tartani. Kiemelném wellness részlegünk népszerűségét, ahol szolgáltatásainknak és szaunafelöntéseinknek köszönhetően látogatottságunk a kitűzött cél feletti.

– Az energiaárak drágulása miatt bármilyen korlátozást be kellett vezetniük?
– A kialakult gazdasági helyzet a Virágfürdőt is nagy mértékben érinti, azonban mindenképpen pozitív eredmény, hogy egyetlen részlegünket sem kellett teljesen bezárni. Az energiatakarékossági intézkedések mellett első körben a fedett élményfürdőnk nyitvatartási idejét korlátoztuk, amely hétköznap zárva tart, de hétvégente, ünnepnapokon, iskolai szünetekben, amikor a családoknak van idejük pihenni, továbbra is egész napos nyitvatartással várjuk őket.

– Valamilyen újdonsággal készülnek 2023-ra?
– Fontos számunkra a minőségi szolgáltatások biztosítása, így a folyamatos felújítások és karbantartások mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megújulásra is, mint például a szaunamestereink továbbképzésére, jó gyakorlatok megismerésére és beintegrálására a Virágfürdő rendszerébe. Mindezek mellett a strandszezonra olyan program összeállítással készülünk, ami még nem volt a fürdő életében.

légifelvétel a kaposvári Virágfürdőről

– Tavaly a tulajdonos önkormányzat beharangozott egy nagyobb fejlesztést, ami a fürdő szabadtéri részét érinti. Ez a beruházás már idén elindul, vagy a 2023-as strandszezont ez még nem fogja érinteni?
– A beruházás részletes előkészítése megtörtént, a közbeszerzési eljárások is zajlanak, s a források biztos rendelkezésre állása esetén megkezdődhetnek a fejlesztések.