• Némelyik termálfürdő több mint egy hétig, más csak néhány napig lesz zárva.

  • Egyes fürdőkben pedig csak részleges leállásra kell számítani, ami egy-egy medencét érint.

A nyár végén egyszer már összegyűjtöttük, hogy melyik termálfürdőben és mikor tartanak karbantartási szünetet. Ezzel azonban még messze nem ért véget az őszi karbantartási szezon, hiszen időközben további fürdők jelentettek be – általában rövidebb – leállást. Néhol ez egyébként nem érinti az egész fürdőt, hanem csak egy részleget, vagy akár csak egy medencét.

Aki tehát a következő napokban, vagy hetekben utazna valamelyik termálfürdőbe, annak nem árt tájékozódni, nehogy zárt bejárattal találja szemben magát. Szerencsére azért a fürdők többsége időben jelzi ezeket az üzemszüneteket.

Balfi Gyógyfürdő: itt csak részleges leállás van. Szeptember 30. és október 10. között a wellness részlegben zajlanak munkálatok. Nem használható a jacuzzi, a Kneipp-taposó, a pezsgőkád és a tangentor. Zavartalanul működik: szénsavfürdő, kádfürdő, az infra- és a finn szauna.

Budapest – Csepeli Strandfürdő: a téli átállás és a sátorállítás miatt szeptember 16. óta zárva tart a fürdő, az újranyitás dátumát egyelőre nem közölték.

Budapest – Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő: október 15. és november 15. között nem üzemel az úszómedence.

Ceglédi Gyógyfürdő: az egész fürdőt érintő karbantartási szünetet tartanak október 14. és 18. között.

Demjén – termálfürdő: szeptember 23. óta felújítások zajlanak a fürdőben, emiatt a szabadtéri medencék közül csak 3 darab használható. A beltéri wellness részleget viszont most hétköznap is használhatják a vendégek.

Eger – termálfürdő: a termálfürdő 50 méteres versenymedencéje még október 6-ig zárva tart. Majd ezután kezdetét veszi a IV-es számú termálmedence karbantartása, amit várhatóan október 11-én nyitnak ki újra.

Gyula – Várfürdő: a Lovardában található pillangó gyógymedence – felújítás miatt – szeptember 30-tól várhatóan két hétig nem üzemel.

Hajdúnánási Gyógyfürdő: a szokásos őszi karbantartási munkálatok miatt, október 7. és 17. között nem lesz nyitva a gyógyfürdő.

Kiskunmajsa – Jonathermál: szeptember 30. és október 3. között az élménymedence nem üzemel.

Mezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő: karbantartás miatt, október 7. és 11. között az egész fürdő zárva lesz.

Mórahalom – termálfürdő: a tanmedence nem használható szeptember 30. és október 4. között. Ezután a kültéri úszómedencét zárják le majd október 4. és 11. között, az élmény- és tanmedencét pedig október 14. és 18. között.

Pápa – Várkertfürdő: október 8-án, 9-én és 10-én a termálfürdő vízcsere és tisztítás miatt nem üzemel.

Siófok – Galerius Fürdő: a félévente esedékes karbantartási leállásra október 7. és 11. között kerül sor. A fürdő ebben az időszakban zárva tart.

Szarvasi Gyógyfürdő: szeptember 23-án kezdődött karbantartás a szarvasi fürdőben. A gyógyászati részleget már megnyitották, a teljes fürdő pedig október 9-től használható újra.