• A fürdő szabadtéri és fedett medencéit is érintik a fejlesztések, amire több mint kétmilliárd forint áll rendelkezésre.

  • Az AquaPalota átadása óta ez lesz a legjelentősebb gyulai fürdőfejlesztés.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán tegnap jelentette be, hogy nagy összegű támogatásban részesítik a Gyulai Várfürdőt. Ez konkrétan 2,5 milliárd forintnyi forrást jelent, amit még az idén megkap a fürdő.

Ennek köszönhetően a Várfürdő több medencéje is megújul. A szabadtéri medencék közül hármat újítanak fel, ugyancsak felújításra kerül a fedett Lovarda épülete, ahol a gyógyvizes medencék találhatók. Ezen felül bővítik a gyermekmedencés részleget és az egyik termálmedencét. 2021 végére kell elkészülnie a teljes beruházásnak, ami a 6000 négyzetméter összterületű AquaPalota élményfürdő 2013-as átadása óta a fürdőkomplexum legjelentősebb fejlesztése lesz.

A fentiekről kiadott MTI hírben több konkrét információ nincs a fejlesztésekről, viszont a Beol.hu tavaszi cikkéből még kiderült egy-két dolog az akkor még csak tervezett beruházásról. Ez alapján a gyermekparadicsom vízfelületét a duplájára növelik és újabb élményelemekkel bővítik. Felújítják a közel húsz éves csúszdás medencét, ez a csúszdák cseréjével és a medencetest korszerűsítésével jár együtt.

Gyula lovarda gyógyvizes medenceA termálfürdős települések között, a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján Gyula – a 2018-as adatok szerint – a hatodik helyen áll. Amennyiben pusztán a belföldi vendégéjszakákat nézzük, akkor pedig a negyedik legnépszerűbbnek számítanak, megelőzve Bükfürdőt és ezen a téren nem sokkal maradtak el Hévíztől.