Vasárnap, azaz december 22-én nyit a Gyulai Várfürdő legújabb részlege, az AquaPalota. Az élményfürdő összterülete meghaladja a 6000 négyzetmétert, a vízfelülete pedig megközelíti a 900 négyzetmétert. Az AquaPalotában számtalan vízi attrakció várja majd a vendégeket: sodrófolyosó, víz alatti masszázsok, hidromasszázs rendszer, ülőfürdő gejzírek és buzgárok.

Az épületrész összképét markánsan meghatározza a két óriáscsúszda, amelyek tízméteres magasságból indulnak. A legkisebbek számára egy lépcső nélküli, fokozatosan mélyülő gyermekmedencét is kialakítottak az AquaPalotában, amely egy „szárazföldi” játszóteret is magában foglal. A belépőáraik pedig értékarányosak.

Tételesen felsorolva a következő elemeket tartalmazza az AquaPalota:

– Baba- valamint gyermekmedence

– Két vízágyú, kalózhajó vízi csúszda, vízköpőkkel

– Rekreációs úszómedence

– Élménymedence

– 12 fekvő masszázspad, vízfüggönnyel, sodrófolyosóval, masszázsfülkékkel, buzgárokkal, nyakzuhanyokkal és gejzírekkel

– A szaunához kapcsolódó merülőmedence

– Pezsgőfürdő

– Fekvő masszázspadok

– Ugrómedence

– Háromféle csúszda

– Négyféle szauna: finn és infra, gőz és aromakabin

– Játszótér óvodásoknak és kiskamaszoknak

A beruházás során gondoltak a megnövekedett vendégforgalomra, ezért közel 100 új parkolóhelyet is kialakítottak a termálfürdő szomszédságában. Továbbá a bejáratoknál új kerékpártárolókat és egy új autóbusz fel- és leszállóhelyet is létrehoztak kifejezetten a turistabuszok részére.

Az AquaPalota felépítése 2,4 milliárd forintba került, aminek a felét az Európai Unió állta. A fürdő vezetősége arra számít, hogy a Várfürdő eddigi évi félmilliós vendégforgalma az AquaPalota révén 100 ezerrel bővül.

Képek az AquaPalota élményfürdőről:

Gyulai Élményfürdő

Gyulai Élményfürdő

Gyulai Élményfürdő

Gyulai Élményfürdő

Gyulai Élményfürdő