• A hét bizonyos napjain akár egész jelentős árengedményeket el lehet csípni.

  • Némelyik kedvezmény már csak rövid ideig érvényes.

Jelenleg többféle napi kedvezményt is kínálnak a hazai termálfürdők. Ezek egy részét bármelyik vendég, más részét pedig csak a nyugdíjasok vehetik igénybe.

Bárki lecsaphat a Lipóti Termálfürdő kedvezményére, ami még január 2-ig érvényes. Hétfőnként a szaunahasználatot is magában foglaló felnőtt fürdőbelépő 5000 forintba kerül. A Hajdúnánási Gyógyfürdő kétféle akcióval állt elő, az egyik a Kedvező Kedd, a másik a Nyugdíjas Csütörtök. Keddenként egy teljes árú belépő megvásárlása esetén egy további jegy 50 százalékos árengedménnyel vásárolható meg. Ez a lehetőség mától kezdődően visszavonásig érvényes. A nyugdíjas kedvezményük pedig a decemberből még hátralévő három csütörtökön használható ki, ezeken a napokon a nyugdíjas belépő ára 2500 forint.

A celldömölki Vulkánfürdő szerdánként és péntekenként olcsóbb belépőket kínál. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt jegy ára 1900 forint, a nyugdíjas jegy pedig 1500 forintba kerül. Ez az akció jövő nyárig tart, de a tanítási szünetek kivételt jelentenek. Legközelebb ilyen időszak – amikor nem érvényes a kedvezmény – december 22. és január 7. között lesz.

A tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdő Kedvező Hétköznapok akciójának keretében hétköznapokon a délutáni belépőjegyek árából 20 százalékos kedvezményt biztosítanak. Ez a felnőtt, a nyugdíjas és a gyermek belépőkre is érvényes. A Termál Napok kedvezmény pedig hétfőnként és szerdánként használható ki, ekkor 2800 forint a napi fürdőbelépő ára és a fürdő étterme is jelentős kedvezménnyel várja a vendégeket. Mindkét akció jövő év május végéig tart, a kiemelt időszakok kivételével. Ez a következő hetek esetében azt jelenti, hogy december 25-én, 27-én, január 1-jén és 3-án nem érvényesek.

Még néhány nyugdíjas kedvezmény

A következő lehetőségeket kizárólag a nyugdíjas vendégeknek szólnak. Érdemes tudni, hogy ehhez általában mindenhol kérik az úgynevezett ONYFI igazolvány felmutatását. A nyíregyházi Aquarius Élményfürdő esetében gyakorlatilag állandó kedvezményről van szó. Hétfőnként és csütörtökönként olcsóbbak a nyugdíjas belépőjegyek: helyi lakosoknak 2300 forint, mindenki másnak 4100 forint. (3500 és 5500 forint helyett).

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Nyugdíjas Kedd akciójának keretében keddenként a szenior korosztály 1900 forintért válthat napi belépőjegyet. Ez a kedvezmény december 22. és január 7. között nem érvényes, tehát még jövő kedden lehet kihasználni.

Pápán a Várkertfürdőben hétfőnként és csütörtökönként vásárolhatók meg féláron a nyugdíjas jegyek. Ez az akció december 31-ig tart, de az említett két napra eső ünnepnapok (azaz még december 25.) kivételt jelentenek. A Tamási Termálfürdő december 15-én, azaz most pénteken kínál egy kedvezményt a nyugdíjasok számára: ezen a napon 1750 forintért válthatnak belépőjegyet.

Itt olvashat egy fővárosi termálfürdőről, ami a hét elején nyitott újra.