• Szerbiában sokáig lazább szabályok voltak érvényben a fürdőkre vonatkozóan, mint nálunk.

  • Jelenleg azonban már ott sem üzemelhetnek a fürdők, így a Pacséri Gyógyfürdő is zárva tart.

Itthon lassan már fél éve zárva tartanak a fürdők, uszodák. Szerbiában a járványhelyzet alakulásának függvényében hol nyithattak, hol zárniuk kellett tavaly ősz óta. Így például a határ közelében fekvő Pacséri Gyógyfürdőt tavaly december elején be kellett zárni. Január elején viszont már irigykedve arról számoltunk be, hogy újranyitották a fürdőt.

Az akkori hírek szerint a Pacséri Gyógyfürdő törzsvendégeinek nem kellett kétszer mondani, hogy mehetnek a fürdőbe. A beltéri 32 és 34 Celsius-fokos gyógymedencék hamar megteltek vendégekkel. A kevésbé fázósak pedig a szabadtéri termáltóban is csobbantak egyet.

A koronavírus-járvány harmadik hullámát azonban Szerbia is megszenvedi, emiatt március eleje óta már olyan szigorítások léptek életbe, amihez a pacséri fürdőnek is igazodnia kellett. Emiatt március első két hetében hétvégére bezárták a gyógyfürdőt. Múlt héten egy ötnapos kötelező zárás volt március 17-től 21-ig. Azonban a szigorítások fenntartása miatt ezen a héten sem tudtak megnyitni, így március 22-től határozatlan ideig zárva tart a fürdő.

Hasonló nyitás-zárásokra más országokban is akadt példa. Lengyelországban februárban újranyithattak az uszodák, azonban múlt szombaton ismét be kellett zárni az összes lengyel közfürdőt. Az átoltottság terén a legjobban álló Izraelben is egyelőre csak a fürdők szabadtéri medencéit lehetett újból megnyitni. Viszont egyelőre ezeket oltási igazolás nélkül is látogathatják a fürdőzők.

Pacsér fedett gyógyfürdő