• A tervek szerint idén nyáron még a régi formájában nyitják meg a Csornai Termálfürdőt.

  • A strandszezon végén pedig egyből kezdetét veheti a strand felújítása.

Ötmedencés, közel 50 éves múltra visszatekintő termálstrand található a Győrhöz közeli Csornán. A fürdő adottságai nagyon jók, itt tör fel az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize, viszont az elmúlt évtizedekben nem sok fejlesztés valósult meg a létesítményben.

Már tavaly lehetett arról hallani, hogy megnyílhat az út egy komolyabb fürdőrekonstrukció előtt, a konkrét bejelentés pedig idén januárban történt meg. Mint kiderült, 1,3 milliárd forintnyi állami támogatást kapott Csorna a termálstrand fejlesztésére. Az év elején azonban a fejlesztés menetrendjéről még nem közöltek további információkat.

Most kiderült, hogy nem kell már sokat várni a beruházásra. A Kisalföld napilapnak dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester ugyanis elmondta, hogy még 2021-ben nekikezdenek a munkának.

„Kormányzati támogatásként 1,3 milliárd forintot kaptunk a meglévő strand rekonstrukciójára. Sok pénz, ám fontos hangsúlyozni, hogy ebből nem csak az úgynevezett látványos elemeket tudjuk fejleszteni. Ki kell cserélni a vízvezető csőhálózatot, mert nagyon rossz állapotban van. Felújítjuk a termálkutat, a gépészet berendezéseit a gépházzal együtt, vagyis tulajdonképpen az egész rendszert. A medencék teljes körű felújítását is ebből fedezzük. Új fogadóépületet építünk, új büfét. Természetesen látványelemeket is tervezünk, például csúszdákat, de lesz játszótér, illetve sportolásra alkalmas terület is” – nyilatkozta a csornai polgármester.

Csorna termálvizes fürdőAz idei strandszezonra vonatkozóan a terv az, hogy – amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi – akkor a nyári hónapokra még régi formájában megnyitják a csornai strandot. Azonban a nyár legvégén már nekikezdenének a fürdőfejlesztésnek.