• Felújítják a Csornai Termálfürdőt, a szomszédos területen pedig kezdetét veszi egy vadonatúj komplexum építésének előkészülete.

  • Erre összességében 2,2 milliárd forintnyi támogatást kapott a város.

A Győr közelében található Csornán 1973-ban nyitották meg a termálstrandot, az itt található víz gyógyhatását pedig már 1978-ban hivatalosan igazolták. Ez akár azt is jelenthette volna, hogy hamar jelentős fürdővárossá válik Csorna, azonban ez nem egészen így történt.

Az ötmedencés termálstrandon az elmúlt évtizedekben nem történt komolyabb fejlesztés. Sőt, voltak olyan évek, amikor még nyárra sem nyitották ki a termálfürdőt. Márpedig a csornai fürdő többet érdemelt volna, hiszen mégis csak itt tör fel az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize.

Tavaly novemberi hír volt, hogy elkezdték a fürdő fejlesztéséhez kapcsolódó tervek készítését. Igazából még ezt hallva is kicsit távlatinak tűnt a fürdő tényleges fejlesztése, de úgy tűnik, hogy felgyorsultak az események. Tegnap ugyanis Gyopáros Alpár, a térség országgyűlési képviselője és dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere egy közös videóban jelentette be, hogy összességében 2,2 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő kormányzati támogatást kaptak a csornai fürdő és a hozzá kapcsolódó terület fejlesztésére.

Ezen belül 1,3 milliárd forintból újulhat meg a termálstrand. Ezzel párhuzamosan pedig egy új komplexum tervezése is elkezdődik, amit szintén állami forrásból tudnak finanszírozni. Az utóbbi fejlesztést az teszi lehetővé, hogy az önkormányzat még korábban megvásárolta a fürdővel szomszédos, 10 hektáros fejlesztési területet.

Csornai termálfürdőArról egyelőre még nem közöltek információt, hogy mikor kezdődhet, illetve fejeződhet be a strandfürdő felújítása. Az elmúlt időszakban bejelentett fürdőfejlesztések listáját ebben a cikkben találják.