• A vízzel már fel is töltötték az egyik éppen zárva tartó wellness hotel medencéit.

  • Később egy városi fürdőt is kialakítanának a szálloda szomszédságában.

Még egy korábbi sümegi településfejlesztési koncepcióban olvastunk arról, hogy a város alatt valószínűleg jelentős termálvízbázis található. Már akkor azt gondoltuk, hogy ennek a kiaknázása nagy szó lenne, hiszen Veszprém megyében nagyon kevés termálvizes fürdő található. Az egyik a Pápán működő Várfürdő, a másik a tapolcai szezonális termálstrand, amit néhány évvel ezelőtt nyitottak újra és ezzel a sor végére is értünk.

A jó hír viszont az, hogy Sümeg lehet a megye következő olyan települése, ahol termálvizes fürdőzésre nyílik majd mód. Még 2019-es hír volt, hogy termálvíz keresésébe fogott Papp Imre, a Hotel Kapitány tulajdonosa. Ezzel tulajdonképpen a fia álmát valósította meg, az ötlet ugyanis ifj. Papp Imrétől származott, aki azonban 2015 végén, mindössze 41 évesen elhunyt.

A termálkút fúrását 2019-ben kezdték el és a Veszprém megyei napilap, a Napló friss híre szerint szerencsével jártak: 34 Celsius-fokos, metakovasav-tartalmú termálvizet találtak a szálloda mellett. A járványhelyzet miatt a hotel jelenleg nem fogad vendégeket, de ezt az időszakot kihasználták a tesztüzem megkezdésére, azaz a termálvízzel már fel is töltötték a szálloda wellness részlegének a medencéit. Remélhetőleg a korlátozások feloldását követően már termálvízben fürödhetnek a hotelbe érkező vendégek.

A víz egyébként ivókúrához is alkalmas, ezért elképzelhető, hogy a későbbiekben palackozni is fogják.

termálvíz medence SümegKorábban azt nyilatkozták, hogy amennyiben termálvizet találnak, akkor a hotel szomszédságában egy városi fürdőt is kialakítanának. Ez most is a tervek között szerepel, sőt még egy sikló építésében is gondolkodnak, amivel a Sümegi várba lehetne feljutni. Egyelőre azonban a járványhelyzet felülírta a terveiket, ugyanis a fejlesztésekre elkülönített forrásaikat most arra fordítják, hogy a dolgozóikat megtarthassák. Remélhetőleg előbb-utóbb azért megvalósul a terv és Sümeg is felkerülhet a termálfürdős települések térképére.