• Amennyiben sikeres lesz a kutatófúrás, akkor a termálvizet egy szállodában, valamint egy újonnan létesítendő termálfürdőben is felhasználnák.

  • Napokon belül megkezdik a termálkút fúrását.

Veszprém megye geológiai okokból nem igazán bővelkedik termálfürdőkben, a megyében egyedül Pápán működik termálvizes fürdő. Ugyanakkor a Veszprém megye nyugati részén található Sümeg által korábban kiadott településfejlesztési koncepcióban emlegetik, hogy a város alatt jó eséllyel termálvíz található és szerintük a hévízihez hasonló víz lenne kinyerhető.

Nos, hamarosan kiderülhet, hogy tényleg van-e itt termálvíz, ugyanis a megyei napilap híre szerint termálkút fúrásába fogtak a településen. A munkálatot Papp Imre, a Hotel Kapitány tulajdonosa finanszírozza. A vállalkozó azt reméli, hogy egy termálfürdő révén bővülhet Sümeg vendégforgalma, foglalkoztatottsága és ezáltal a többi, idegenforgalomban érdekelt szereplő bevétele is.

Papp Imre ezzel egyébként a 2015 végén, 41 évesen elhunyt fia tervét valósítja még, hiszen még az ifj. Papp Imre szerezte meg a termálkút fúrásához az engedélyt. Már ki is jelölték a fúrás helyét a sümegi vár közelében, de távol a lakóépületektől. Néhány napon belül nekikezdenek a munkának, ami várhatóan két hónapot vesz igénybe. Arra számítanak, hogy 50-65 Celsius-fokos termálvíz törhet majd a felszínre, amit a leendő termálfürdő mellett a szállodában is hasznosítanának.

Sümeg termálfürdő