• Egy 260 millió forintos állami és uniós támogatásnak köszönhetően turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon.

  • Ma tették le a létesítmény alapkövét.

Az MTI által kiadott friss hír alapján a beruházás a napokban kezdődik és a várhatóan szeptember végén fejeződik be. Ennek során egy két részből álló épületegyüttest alakítanak ki Egerszalókon. Ebben információs iroda, helyi kézműves termékek üzlete, egy cukrászda, valamint egy fagyizó kap helyet. Az új létesítmény körül pedig rendezvényteret alakítanak ki.

A beruházás teljes költségvetése megközelíti majd a 300 millió forintot. Varga István, egerszalóki polgármester szerint a település új központja a település vonzereje lesz a helyiek és az idelátogató turisták számára egyaránt.

Egerszalókon 1961-ben találtak termálvizet. Hosszú éveken át a településen egy legendás vadregényes fürdő működött, amit a szegényes infrastruktúra ellenére évről évre rengetegen kerestek fel. A fürdő életében a 2000-es évek hoztak jelentős változást, 2007-ben nyitották meg a Saliris Resort fürdőrészlegét, 2010-ben pedig a komplexum szállodáját. Ugyanakkor Nosztalgia Strand néven egy kisebb, kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező fürdő is működik a Saliris Resort szomszédságában. A fürdő és környéke 2016-ban gyógyhely címet kapott.

Egerszalók ma már a legtöbb turistát vonzó hazai fürdőhelyek közé tartozik. A termálfürdős településeken belül, a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák száma alapján a nyolcadik legnépszerűbbnek számít.

Egerszalók gyógyfürdő és hotel