• Az önkormányzat városgazdálkodási cége vette át idén a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő üzemeltetését.

  • Szintén új céghez került a Hotel Kamilla is.

  • A fürdőt és a hotelt is igyekeznek majd megnyitni, amint a hatályos szabályozás lehetővé teszi.

Még decemberben írtunk arról, hogy gondok adódtak a Balmaz-Kamilla Kft.-vel. Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere akkor arról számolt be, hogy az önkormányzati tulajdonú, a gyógyfürdőt és a vele szomszédos Hotel Kamillát működtető társaság fizetésképtelenné vált. A szerencse az, hogy maga a cég csak üzemeltette a fürdőt és a szállodát, az ingatlanok az önkormányzat tulajdonában vannak. Azóta pedig már el is kezdődött a Balmaz-Kamilla Kft. felszámolási eljárása.

A balmazújvárosi helyi lap márciusi számában arról írnak, hogy idén év elején átvette a Kamilla Gyógyfürdő működtetését a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. „Ez jelentősen megnöveli feladatainkat és felelősségünket, de úgy gondoljuk, hogy az elvárásoknak megfelelő színvonalon, de jóval szigorúbb üzemeltetési körülmények mellett ezt a feladatot is el fogjuk tudni végezni. Az új helyzetben a fürdő dolgozói létszáma is változatlan marad, továbbra is számítunk minden eddigi dolgozóra, amennyiben vállalják az új körülmények között végzendő munkát” – írta a helyi újság.

Azt remélik, hogy május közepe, június eleje táján már a gyógyfürdő megnyithat. Addig is elvégzik a szükséges karbantartási, fejlesztési munkákat.

A Hotel Kamilla üzemeltetése egy másik céghez, az újonnan létrehozott – szintén önkormányzati tulajdonú – Balmazújvárosi Turisztikai és Szolgáltató Kft.-hez került. Máté Lajos, a társaság ügyvezetője februárban nyilatkozott a helyi televíziónak. Ebben a szakember elmondta, hogy Balmazújváros turisztikai lehetőségei nagyon jók a jövőre nézve.

A járványhelyzet után ugyanis fel fognak értékelődni azok a természetközeli üdülőhelyek, ahol nem a tömegturizmus a jellemző. Balmazújvárosnak különleges adottsága, hogy a Hortobágy kapuja. Nagyon széles a turisztikai kínálatuk, hiszen négycsillagos szállodával, rendezvényhelyszínnel, diákszállással, étteremmel, kastéllyal és modern fürdővel is rendelkezik a város. A szálloda esetében is azt tervezik, hogy amint lehetőség lesz rá, ismét megnyitják a létesítményt.

Kamilla Gyógyfürdő Balmazújváros