Budapesten a héten még nem zárják be a szabadtéri strandokat. Zalakaroson a kültéri fürdőrész szeptember végéig tart nyitva, a nyíregyházi élményfürdő pedig télen csak péntektől vasárnapig látogatható.

A kedvező, meleg időjárás miatt tovább tartanak nyitva a Budapest Gyógyfürdői Zrt. szabadtéri strandjai. A korábbi gyakorlat az volt, hogy az időjárástól függetlenül szeptember elejéig tartott a strandszezon. Idén viszont szeptember 9-ig, azaz a jövő hétvégéig mindegyik fürdőjük nyitva tart. Ezután első körben a Római Fürdőt, Pünkösdfürdőt és a csillaghegyi strandot zárják be. Amennyiben tovább tart a jó idő, akkor a Palatinus, a Paskál és a Csepel strand szeptember 16-ig tart nyitva. Legtovább, szeptember utolsó napjáig a Dagály fürdő várja a látogatókat, igaz a hullámmedencét már szeptember első napjaiban lezárják.

Dagály Fürdő: Budapesten a legtovább tart nyitva

Az ország más fürdőiben is az a tipikus gyakorlat, hogy – pláne meleg idő esetén – akár szeptember végéig is nyitva tartják a strandfürdőket. Zalakaroson a kültéri rész menetrend szerint május elsején nyit és szeptember 30-ig üzemel. Nyíregyházán a Sóstófürdőben található egyes létesítményeknél eltérő a nyitvatartási gyakorlat. A Parkfürdő termál részlegét szeptember 17-én zárják, viszont ha az időjárás engedi, akkor az uszoda október végéig, vagy akár november közepéig is nyitva tart.

Aquarius Fürdő: szezonon kívül csak pénteken és hétvégén tart nyitva

A nyíregyházi Tófürdőt szeptember harmadikán, azaz jövő hétfőn zárják. Az Aquarius élményfürdő október elsejétől szezonon kívüli nyitva tartással üzemel, ami azt jelenti, hogy hétfőtől csütörtökig zárva tartanak. Pénteken délután, szombat és vasárnap pedig egész nap várják a fürdőzőket.