Egymilliárd forintos fürdőfejlesztésre pályázott a csongrádi önkormányzat. A konkrét elképzelésekről nem sokat tudni. Vélhetően a már jelenleg is működő, hét medencével rendelkező városi gyógyfürdőt (képünkön) bővítenék a pályázati forrásból. Volt egyébként olyan képviselő, aki a kevés rendelkezésre álló információ miatt távol is maradt a szavazástól. A pályázat ugyanis csak a költségek felét fedezné, 500 millió forintot az önkormányzatnak kellene előteremtenie.

A Délvilág napilap beszámolója szerint Pap Gabriella alpolgármester a kétkedő képviselő testületi tagokat azzal nyugtatta, hogy csak szándéknyilatkozatról van szó. A pénz előteremtéséről ráérnek akkor dönteni, ha nyernek a pályázaton. A tervek szerint az 500 milliós önrészt a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. biztosítaná hitelből. A napilap szerint azonban a kidolgozatlanság miatt több képviselő is aggályát fejezte ki. A fürdőbővítés indokaként elhangzott az az érv is, hogy ha a felesleges termálvizet nem tudnák egy nagyobb fürdőben hasznosítani, akkor 2015-től kezdve vissza kellene sajtolniuk, ami komoly költségekkel járna.

Csongrád tágabb környezetében egyébként több termálfürdő is található. A városhoz legközelebb, 30 kilométerre a cserkeszőlői fürdő működik, ami két évvel ezelőtt esett át egy milliárdos nagyságrendű felújításon.