• Idén adták át az elmúlt évek legjelentősebb fürdőfejlesztését.

  • Miskolctapolcán, Hajdúszoboszlón, Bogácson és Mezőcsáton is újdonságokkal várták 2021-ben a fürdőzőket.

Nem volt egyszerű év 2021 sem a hazai fürdők szempontjából, hiszen az év első négy hónapjában zárva kellett tartaniuk a koronavírus-járvány miatt. Május elsejétől kezdődően nyithattak újra országszerte. Ettől függetlenül számos fürdőfejlesztés is folyamatban volt a pandémia alatt és ezek közül azok, amelyeknek az átadását 2021-re vártuk, sikeresen meg is valósultak.

Miskolctapolca – Ellipsum Élmény- és Strandfürdő. Ez a miskolctapolcai beruházás volt az elmúlt évek legjelentősebb fürdőfejlesztése, ugyanis az új létesítmény közel 13 milliárd forintból épült. Amennyiben nincs a pandémia, talán már tavaly év végén átadják, hiszen a kivitelező időben befejezte az építkezést, így 2020 decemberében már a próbaüzem is elkezdődhetett. A korábbi Miskolctapolcai Strandfürdővel egy egységet alkotó Ellipsum átadására végül 2021. június 12-én került sor. Ezáltal nyolc fedett és két szabadtéri medencével bővült a népszerű üdülőhely egész éves fürdőkínálata.

Hungarospa  – Prémium Zóna. A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum strandján belül, a Csónakázó-tó partján valósult meg a fürdőfejlesztés, ami mintegy 3,5 milliárd forintba került. Ennek révén öt medencével, összesen 2500 négyzetméter vízfelülettel bővült a Hungarospa szezonális kínálata. Az újdonságot június 19-én vehették birtokba a fürdőzők és szeptember 12-ig működött. A visszajelzések alapján a vendégek főleg az Amazonas medence fölé épített jacuzzi medencéket, valamint a vízesést kedvelték.

Annak ellenére, hogy a Prémium Zóna látogatásához a strandbelépő mellett kiegészítő jegyet is kell vásárolni, kifejezetten sikeres volt az első szezonjuk. Eredetileg 31 ezer vendéggel számoltak, végül azonban kevesebb mint három hónap alatt 55 ezren váltottak jegyet az új fürdőegységbe.

Hungarospa Prémium Zóna vízesés

Bogácsi Gyógyfürdő – fedett élményfürdő. Régóta vártuk ezt a fejlesztést, hiszen még 2019-ben jelentették be, hogy fedett élményfürdővel bővül a Bogácsi Gyógyfürdő. Végül idén, július első napjaiban adták át az élményfürdőt, ami 500 millió forint állami támogatásból és ezt kiegészítendő 160 millió forint önkormányzati önerőből valósulhatott meg. A fedett részlegben családi élménymedence található jacuzzival, ezen felül gyerekpancsoló, csúszda, szaunavilág is a vendégek rendelkezésére áll.

Bogács fürdő élményfürdő

Mezőcsáti Termálfürdő. 2020 tavaszán zárták be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található kis hangulatos termálfürdőt. Igazából nemcsak a pandémia miatt volt erre szükség, hanem azért is, mert kezdetét vette egy 500 millió forint értékű beruházás. A korábban egy fedett és három szabadtéri medencével rendelkező termálfürdő kínálata új családi élménymedencével és gyermekmedencével bővült.  Felújították a nagy termálmedencét és a fedett fürdőrészt is. A megújult Mezőcsáti Termálfürdőt idén augusztus 13-án nyitották újra.

Mezőcsát Termálstrand