• Az Ellipsum fürdőkomplexumba látogató vendégek az új élményfürdőbe és a strandfürdőbe külön-külön is válthatnak belépőt.

  • Létezik egy minden szolgáltatást magában foglaló all in jegytípus is.

  • Adunk tippeket arra, hogyan lehet faragni a jegyárakból.

Ahogy nemrég írtuk, június 12-én nyitja meg kapuit Magyarország legújabb élményfürdője, a miskolctapolcai Ellipsum. A fürdőkomplexum magában foglalja az eddigi Miskolctapolcai Strandfürdőt, valamint egy vadonatúj, egész évben üzemelő fedett fürdőt.

A jegyárstruktúra nagyjából úgy néz ki, hogy válthatók jegyek az újonnan épített élményfürdőbe, valamint szólóban külön a „régi” strandfürdőbe is. Ezen felül „all in” belépőket is lehet vásárolni a nyári időszakban. Utóbbi az élményfürdő és a strandfürdő használata mellett tartalmazza a wellness és fitnesz részleg használatát. Az úgynevezett silent wellness részlegben szauna, sószoba, gőzkabin és két élménymedence található. De nézzük a konkrét árakat…

Az élményfürdőbe egy felnőtt, időkorlát nélküli belépőjegy 5990 forintba kerül. Diákoknak (14-25 évesek) és nyugdíjasoknak ugyanez 4190 forint, 4-14 éves gyerekeknek 3590 forint, 4 év alatt pedig ingyenes a belépés. Lehet 3 órás belépőt is váltani, amiből a felnőtt, diák-nyugdíjas és gyermekjegy 4590, 3590 és 2590 forintba kerül.

Az „all in” belépők ennél nyilván drágábbak, de ahogy említettük, egész széles kínálatot tesznek elérhetővé. Az all in felnőtt belépő ára 8800 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 6600 forint, gyerekeknek pedig 4400 forint. Az all in belépőkből is van 3 órás, olcsóbb változat.

A 2 felnőtt és 1 gyermek esetén érvényes családi belépő az élményfürdőbe 13.590 forintba kerül, ennek az all in változata pedig kereken 20 ezer forint. További (4-14 éves) gyerekeknél az élményfürdő esetében fejenként 2990 forint, az all in verziónál 3900 forint fizetendő.

Hogyan lehet ezekből az árakból faragni? A miskolctapolcai üdülést tervezőknek jó lehetőség a Miskolc Pass turisztikai kártya, ami egyéb kedvezmények mellett egy alkalommal ingyenes belépést biztosít – 3 órára – az élményfürdőbe (a strandfürdőbe pedig egész napra). A miskolci lakosok által kiváltható Miskolc Pass Classic kártya pedig kedvezményt biztosít a fürdőbe: például a felnőtt napijegy 4195 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2935 forintba, a gyermek jegy pedig 2515 forintba kerül.

A legalább 15 fős csoportok is kedvezménnyel válthatnak belépőt. Számukra egy felnőtt élményfürdő belépő 5390 forintba, a diákjegy 3590 forintba kerül és 1 fő kísérő számára ingyenes a belépés.

Egyébként lehetőség van VR szemüveges csúszdázásra is, aminek a díja csúszásonként 500 forint. Válthatunk VIP kiegészítő jegyet 1000 forintért, amiért koktél és egy pihenőágy jár a galérián. 6-12 év között lehetőséget biztosítanak gyermekfelügyeletre, aminek a díja 1500 forint gyerekenként.

Akinek bőven elég a strandfürdő kínálata (családi medence, úszómedence, sportpályák) az oda külön is vásárolhat jegyet. Jelenleg egy felnőtt strandbelépő 1900 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1700 forintba, 4-14 éves gyerekeknek 1300 forintba kerül. Itt is felhasználhatók a Miskolc Pass és a Miskolc Pass Classic kártyák. A teljes árlistát megtalálják a fürdő honlapján.