• Csúszdapark, csendes wellness részleg, több új medence is épülhet hamarosan a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőben.

  • Már kiírták az építési munkákra szóló közbeszerzési pályázatot.

A Gyomaendrődön található Liget Gyógyfürdő fejlesztésének az előkészítése 2020-ban kezdődött el. Idén év elején jelentették be, hogy állami forrásból egy igen jelentős, közel 1,3 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Gyomaendrődön. Már akkor arról volt szó, hogy a konkrét fürdőfejlesztés 2022-ben veheti kezdetét.

Ez az ütemezés tarthatónak tűnik, ugyanis december elején kiírták a Liget Gyógyfürdő és Kemping fejlesztésének kivitelezésére szóló közbeszerzési pályázatot, amire az ajánlatokat január 17-ig várják.

A pályázati kiírás alapján a fürdőfejlesztés több elemből fog állni. Épül egy csendes wellness nevű új épület, ahol kezelőhelyiségek, finn szauna, aromaszauna, infraszauna, gőzfürdő és merülőmedence kap majd helyet. Ehhez kapcsolódóan kialakítanak egy 71 négyzetméteres kültéri gyógyvizes medencét is. Felújítják az uszodaépület öltözőit és vizesblokkjait. Kialakítanak az uszodaépület mögött egy új kinti pihenőmedencét, amit az uszodából és kintről is meg lehet közelíteni. Ez a 81 négyzetméteres medence részben fedett lesz.

Felújítják a benti gyógymedencéket. Az egyik medence esetében a betonszerkezet teljes elbontása, majd új tartószerkezet, vízszigetelés, vízelvezetés és burkolat tervezése szükséges. A másik medencének a vízszigetelése, vízgépészeti elemeinek és burkolatának cseréje valósulhat meg.

A további fejlesztések közé tartozik, hogy – többek között – bővül a szálláskapacitás is, ugyanis a projekt része nyolc új apartmanház kialakítása, amelyek azonos méretűek, de különböző kialakításúak lesznek. Látványos újdonságnak ígérkezik a hatpályás csúszdapark. Megújul a meglévő étterem-söröző is, épül egy elektromos kisautó pálya, továbbá a Semmelweis utcában 43 férőhelyes parkolót alakítanak ki.

Gyomaendrőd csúszdapark látványterv