• A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő sem marad ki azoknak a fürdőknek a sorából, ahol komoly fürdőfejlesztés veheti kezdetét.

  • A beruházás értéke megközelíti az 1,3 milliárd forintot.

Ahogy nemrég írtuk, országszerte számos fürdőfejlesztést harangoztak be a következő két évre vonatkozóan. Tegnap derült ki, hogy ezek közé fog tartozni a Békés megyei Gyomaendrődön található Liget Gyógyfürdő is. Toldi Balázs polgármester bejelentése szerint ugyanis egy összességében közel nettó 1,3 milliárd forint értékű beruházást valósíthatnak meg.

A fejlesztés leglátványosabb eleme egy vadonatúj csúszdapark lesz, de az uszodát is újabb medencével bővítenék. Ezen felül wellness szolgáltatásokkal és egészségmegőrző gyógyászati kezelésekkel is bővítenék a fürdő jelenlegi kínálatát.

Új apartmanházak is épülnek a projekt keretében, aminek révén jelentősen bővül a fürdő saját szálláshely-kapacitása. Mindezeken túl a terveik között szerepel egy grill-terasz és egy gyerek e-car pálya kialakítása is. Megújulnak a fürdő járdái, zöldfelületei, de a parkolóhelyek számát is növelnék.

„Szeretnénk racionalizálni és gazdaságosabbá tenni az energiafelhasználást, ezért egy energetikai fejlesztés is meg fog valósulni, illetve megnyitjuk a fürdő területén található termálvizes kutat is. A kút újbóli megnyitása a biztonságosabb működését is szolgálni fogja” – írja a polgármester. Mindezek révén növekedhet a fürdőbe érkező és a településen megszálló vendégek száma.

” A fejlesztés komplex jellege miatt bízom benne, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig esetlegesen újabb fejlesztéseket tudunk majd megvalósítani” – tette hozzá Toldi Balázs.

Gyomaendrőd csúszdapark látványtervA gyomaendrődi fürdőfejlesztés állami forrás révén valósulhat meg. Ennek része, hogy 125 millió forinttal támogatják a projekt előkészítését, a tervek elkészítését. A beruházás kivitelezésére pedig közel 1,2 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A Liget Gyógyfürdő fejlesztése 2022-ben, azaz jövőre veheti kezdetét.