• Néhány termálfürdő olcsóbb belépőjegyeket kínál, mint a főszezon idején; igazolták az egyik termálvíz gyógyhatását; új élményfürdőt adtak át a déli határ közelében; még 600 millió forint kellene a siófoki Galerius Fürdő rekonstrukciójához.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Hogyan alakult 2023 eddigi részében a Zalakarosi Fürdő vendégforgalma? Változott-e a vendégkör összetétele a korábbi évekhez képest? Milyennek ígérkeznek az előttünk álló hónapok? Ezekről kérdeztük a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatóját. Itt olvashatja el a válaszait.

Mostanában tért át, vagy fog áttérni több fürdő is az őszi-téli üzemrendre, ami egyes helyeken a jegyárak csökkentésével is együtt jár. Néhol ezt már ezen a héten bevezették, más fürdőben a következő időszakban kerül majd erre sor.

Új gyógyvize van Budapestnek. Egy néhány évvel ezelőtt fúrt termálkút vize kapta meg hivatalosan is a gyógyvíz minősítést. Ezzel együtt már 27 gyógyvize van a fővárosnak. Itt olvashat erről további tudnivalókat.

Már több mint két éve zárva tart a siófoki Galerius Fürdő. Annak ellenére, hogy viszonylag új fürdőről van szó, – 2006-ban adták át – gyakorlatilag teljesen fel kellene újítani, aminek a költsége nagyjából 1,5 milliárd forintra rúg. A jó hír, hogy egy pályázati forrás révén ebből 900 millió forint már rendelkezésre áll. A város polgármestere pedig nemrég sorra vette, hogy a hiányzó összeget miként lehetne előteremteni.

Új élményfürdőt nyitottak a szerb-magyar határ közvetlen közelében található Palicson. Némi csúszásban volt az átadás, eredetileg a nyárra ígérték, így a fürdő szabadtéri részét idén már nem is használhatják a vendégek. A most megnyitott fedett részleg kínálatáról és a jegyárakról itt írtunk.

Palics élményfürdő szabadtéri medence

A rendszeres gyógyvizes fürdőzés megelőzheti a betegségek kialakulását? Összefoglaltunk, hogy mit lehet erről tudni néhány orvosi kutatás fényében.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.