• Múlt héten átadták a palicsi fürdő új fedett részlegét.

  • A szabadtéri medencéket majd csak jövőre vehetik birtokba a vendégek.

A szerb-magyar határ közelében fekvő Palicson már régóta üzemelt egy termálstrand. Még 2018 nyarán jelentették be a fürdő jelentős bővítését, aminek keretében új szabadtéri medencék, illetve egy fedett részleg építését ígérték két éven belül.

A fürdőfejlesztés végül elhúzódott, de idén nyáron befejeződött, bár a júliusra, majd augusztusra prognosztizált nyitást nem sikerült tartani. A létesítmény szeptember 15-én, múlt pénteken nyitotta meg a kapuit. A csúszdaparkot is magában foglaló szabadtéri rész ugyan elkészült, de az őszi nyitás miatt ez majd csak jövőre fogad vendégeket. Egyelőre a fedett részt adták át.

A fürdőben négy medence közül válogathatnak a vendégek. Két élménymedence, egy gyógyvizes medence, egy gyermekmedence, valamint egy felnőtt és egy gyerek csúszda jelenti a választékot. Ezen felül egy wellness részleget is kialakítottak szaunákkal, gőzkabinokkal és sószobával.

Palics csúszdapark

A felnőtt napijegy 900 dinár, a gyerekjegy (2-12 éves kor között) 600 dinárba kerül, a wellness részleg használatáért pedig 500 dinárt kérnek. Átszámítva ez nagyjából 2800 forintot, 1900 forintot, illetve 1500 forintot jelent.

Palics élményfürdő szabadtéri medence

Palics egyébként közel van a magyar határhoz, légvonalban nagyjából 3 kilométerre, de az ásotthalmi határátkelőtől is csak 11 kilométert, a röszkei határállomástól 21 kilométert kell idáig utazni. Korábban lehetett arról olvasni, hogy a határhoz közeli magyar termálfürdők számára is komoly versenytársat fog jelenteni a palicsi fürdő, de azért a jelenlegi kínálattal szerintünk ez nem versenyképes a mórahalmi, vagy éppen a szegedi fürdőkkel.

Palics élményfürdő pezsgőmedence