• Hogyan alakult az év eddigi részében a fürdő vendégforgalma? Tudtak-e profitálni a nyárias szeptemberi időjárásból? Változott-e a vendégkörük és milyenek a várakozásaik az év hátralévő részére?

  • Ezekről kérdeztük Végh Andort, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatóját.

– Amennyiben az idei évet két részre osztjuk, akkor a terveikhez képest hogyan alakult a januártól a nyári szezon kezdetéig tartó időszak, illetve a nyári főszezon?
– A 2023-as esztendőben nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé mint, hogy a Zalakarosi Fürdő az év minden hónapját pozitív szaldóval zárja. Mindenképpen tudni érdemes, hogy egy fürdő üzemeltetésében van 5 olyan hónap, ami nyereségesen zárul, a többi időszak azonban veszteséges. Az idei évet tele reményekkel és kihívásokkal indítottuk útjára és az idő bennünket igazolt. Örömmel konstatáltuk a hosszúra nyúlt téli szünetet, amely kitűnő alapnak bizonyult a jövőbeni építkezéshez. Az első félév legfontosabb feladata és talán a legnagyobb kihívása is volt egyben a vendéglétszám megtartása, illetve amennyiben lehetőség adódik rá a hozzánk látogatók számának növelése. A fürdő sikeresen vizsgázott, így optimistán készültünk a főszezon időszakára.

A korábban elmaradt karbantartási munkálatokat sikerült befejeznünk, mint például a burkolatok cseréje, festési folyamatok, sőt még új attrakcióval is meg tudtuk lepni a hozzánk érkező vendégeket. A Sportmedence, amely korábban kihasználatlan volt, egy új vízi élményparkkal gazdagodott, illetve a medenceparton elhelyezett babazsák foteleknek és pihenő részeknek köszönhetően egy tengerparti életérzést varázsolt Zalakarosra. A júniusi időjárás nem sok jóval kecsegtetett, ami a vendégforgalom alakulásában is meglátszott, azonban a július utolsó időszaka, valamint augusztus kárpótolt bennünket.

– Úgy emlékszem, hogy tavaly az ősz egész hűvös idővel indult. Ehhez képest most a szeptemberi időjárás többnyire inkább a nyarat idézi. Ezt a vendégforgalmon is érezni?
– A mostani indián nyár igazi ajándék a fürdőzés szerelmeseinek. A tavalyi időszakhoz képest lényegesen többen veszik igénybe szolgáltatásainkat. Hétvégente újra megtelik gyermekzsivajjal és élettel a fürdő, a hétköznapokban pedig inkább a gyógyulást és pihenést kereső vendégeink élvezik vizeinket. A gyógyászati kezeléseket igénybe vevő vendégeink számának gyarapodása is ezen időszakra tehető, ugyanakkor a szaunázás szerelmesei is valódi fellegvárra találnak Szaunavilágunkban.

gyógymedence a Zalakarosi Fürdőben

– A korábbi esztendőkhöz képest a vendégek összetételében tapasztaltak valamilyen változást?
– A Zalakarosi Fürdő vendégforgalmának körülbelül 80 százaléka belföldi vendég volt az elmúlt években, ami kifejezett szerencsénknek tekintettünk a Covid utáni időszakban. Mára azonban ez a százalékos arány már nem állja meg a helyét, de többségében még mindig a belföldi vendégek kedvelt célpontja vagyunk. A legfontosabb külföldi küldőpiacunk Csehország, Szlovákia lett és ami igazán érdekes, hogy ránk találtak a horvát és szlovén vendégek is.

csúszdák a Zalakarosi Fürdőben

– Milyen forgalomra számítanak az év hátralévő részét illetően?
– Az év fennmaradó időszakára is optimistán tekintünk. A kereskedelmi szálláshelyek előfoglaltsági adatai nagyon biztatóak. A tanévközi szünetek kifejezetten kedvező alakulása miatt tematikus programokkal készülünk a családoknak és a gyerekeknek, így élményekben nem lesz hiány, ha Zalakarosra látogatnak.

– Valamilyen újdonsággal készülnek még az idei esztendőre?
– A Zalakarosi Fürdő híres arról, hogy mindig tartogat meglepetést és újdonságot a vendégei számára, de erről majd később rántjuk le a leplet.

fedett élményfürdő Zalakaroson