• Átszámítva mintegy 2,2 milliárd forintból kezdődnek fejlesztések a palicsi termálfürdőben.

  • Az első kapavágásra még idén sor kerül, a teljes beruházás pedig két éven belül valósul meg.

A vajdasági Palics a szerb-magyar határ közvetlen közelében fekszik, így a határ innenső oldaláról is könnyen megközelíthető. Az ásotthalmi határátkelőtől körülbelül 11 kilométerre, a röszkei határállomástól 21 kilométerre található. Akinek így könnyebb betájolni: Szegedtől nagyjából 37 kilométert kell Palicsig autózni.

A település fürdője a következő időszakban jelentős fejlesztésen esik át, egy fedett wellness részleget építenek, de a szabadtéri fürdőt is bővíteni fogják. Az új fedett fürdő 3000 négyzetméteres lesz, ezen belül a vízfelület 1100 négyzetmétert fog kitenni.

Az új épületben gyógyvizes medence, úszómedence, pezsgőfürdő, szauna egyaránt helyet kap, de új szabadtéri medencéket is építenek. A település, a tartomány és a szerb kormány együttes finanszírozásában megvalósuló beruházás első üteme idén szeptemberben veszi kezdetét, a teljes komplexumot pedig két éven belül szeretnék átadni.

Palics új termálfürdőA komplett fürdőfejlesztés összköltsége eléri a 800 millió szerb dinárt, azaz körülbelül 2,2 milliárd forintot. Ezen belül az idén kezdődő első ütem 320 millió dinárba, átszámítva 880 millió forintba kerül. A wellness központ kialakításával azt szeretnék elérni, hogy a jelenleginél jóval több külföldi turista látogasson Palicsra.

A Vajdasági RTV tudósítását itt tudja megnézni: