• A pénzéért értékarányos szolgáltatást nyújtó termálfürdőt keres?

  • Összegyűjtöttünk 12 fürdőt, amelyek szerintünk megérnek egy próbát, mert jó ár-érték arányúak.

Gyakorlatilag minden terméknél és szolgáltatásnál találni olyat, amely kimondottan jó ár-érték arányú. Ez nem feltétlenül olcsót jelent, hanem azt, hogy a pénzünkért nagyon jó szolgáltatást, vagy terméket kapunk.

Ugyanez igaz a termálfürdőkre is. Biztos sokakkal előfordult már, hogy egy fürdő jegyárait sokallták a szolgáltatásához viszonyítva, vagy éppen kifejezetten elégedettek voltak és értékarányosnak tartották a belépő árát, még akkor is, ha nem volt olcsó.

Nyilván az valamennyire szubjektív, hogy egy fürdőt mennyire tekintünk jó ár-érték arányúnak, de szerintünk ez a lenti felsorolásban lévő termálfürdők mindegyikére igaz.  Persze, ha gondolják, akkor nyugodtan kommenteljék be az ellenvéleményüket, vagy a további tippjeiket a Facebook oldalunkon. Ami egyébként érdekes, – bár ez nem volt célunk a lista összeállításakor – hogy mind a 12 fürdő kínál nyugdíjas és diák belépőket is.

Jöjjön tehát 12 nagyon jó ár-érték arányú fürdő (ábécé sorrendben).

Barcsi Gyógyfürdő

Hat fedett és egy szabadtéri medence egész évben üzemel, a nyári szezonban pedig további három medence áll a vendégek rendelkezésére. Kétféle jegyet kínálnak, az egyik az úgynevezett medencehasználati, a másik a wellness szolgáltatások használatát is magában foglalja. Szerintünk főleg az utóbbi nagyon jó vétel: egy teljes árú jegy 2400 forintba, nyugdíjasoknak és gyerekeknek 1800 forintba kerül. Ugyanezeknek a délelőtti, vagy délutáni változata pedig 1700, illetve 1100 forint.

Barcs Gyógyfürdő

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Kitűnő gyógyvíz, tíz medence, néhány évvel ezelőtt átadott fedett részleg, a szezonban ifjúsági élménymedence is a vendégek rendelkezésére áll. Ezzel párhuzamosan pedig a jegyáraik sem szálltak el. Az április végéig tartó előszezonban egy felnőtt belépő 1500 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez 1300 forint. Ráadásul ezzel korlátlan számban ki- és bejárhatunk a fürdőbe. A május elsejétől érvényes szezonális áraik is egész jók: a felnőtt belépő 2000 forintba, a diák- és nyugdíjas jegy pedig 1500 forintba kerül.

Berekfürdő gyógyvizes medence

Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ

19 medencéjük van, amiből nyolcban található meg a jellegzetes aranybarna gyógyvíz. Fedett és szabadtéri medencékből is bőven van választék, ráadásul hamarosan a gyerekbarát kínálat is bővülni fog. Év elején emeltek árat, így jelenleg egy felnőtt belépő 2400 forintba, a nyugdíjas és a diák jegy 1900 forintba kerül.

Cserkeszőlő gyógyfürdő

Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdő

A Somogy megye déli részén található fürdő amolyan titkos tipp is lehet. Nagyon szép természeti környezetben fekszik. Nem egy luxus élményfürdő, a fedett részleg kicsit retrós, de – főleg a strandszezonban – szerintünk jó választás lehet. A felnőtt jegy 2200, a nyugdíjas és a diák belépő 1700 forintba kerül. Viszont a belépők magukban foglalják a szauna használatát is.

Csokonyavisonta Gyógyfürdő

Hajdúböszörmény – Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Debrecen közelében található a település, ahol az 1960-as évek óta működik termálfürdő. A fedett fürdőben három, különböző hőfokú vízzel töltött gyógyvizes medence, valamint gyógytorna medence, szauna merülőmedence található. Ezen felül úszómedence, tanmedence a strandszezonban pedig további hat szabadtéri medence várja a fürdőzőket. Hétfőtől csütörtökig egy felnőtt belépő 2090 forintba, hétvégén és ünnepnapokon 2490 forintba kerül. Gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanezért 1790, illetve 2090 forintot kell fizetniük.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény

Hajdúszoboszló – Hungarospa

Ami szerintünk a Hungarospa fürdőkomplexumon belül nagyon jó ár-érték arányú, az a fedett és szabadtéri medencékkel egyaránt rendelkező gyógyfürdő, valamint a szezonális – május elején nyitó – strandfürdő, ami hatalmas területen fekszik. Egy árban vannak: a felnőtt napijegy 2200, a gyermek, diák, nyugdíjas 1800 forint. Júliusban és augusztusban pedig a belépők ára 2700 és 2200 forintra nő, de még ez is nagyon jó ajánlatnak számít.

Hungarospa tradicionális strandfürdő

Igali Gyógyfürdő

Összesen 13 medencéje van a fürdőnek és nyaranta sok Balatonnál üdülőnek is kedvelt programja egy igali kirándulás. Nem csoda, hiszen nagyon hangulatos a dimbes-dombos környezetben fekvő fürdő, amely nem mellesleg gyógyhatású termálvízzel is rendelkezik. Ráadásul ahogy nemrég írtuk, fejlesztéseket is terveznek.

Egy napi belépő 20 és 60 év között 2350 forintba, 60 év felett 1950 forintba, 6-20 év között 1750 forintba kerül. Régóta nem emeltek árat és az idei strandszezon elején várható egy tíz százalék körüli drágulás, de még ezzel együtt is nagyon jó választás az Igalon található termálfürdő.

Igal termálfürdő gyógymedence

Kaposvár – Virágfürdő

Akiknek kifejezetten a gyógyvíz megléte fontos, azoknak nagyon jó lehetőséget nyújt a Virágfürdő gyógyfürdő részlege, hiszen ide külön jegy is váltható, méghozzá nagyon kedvező áron: felnőtteknek 1400, diákoknak és nyugdíjasoknak 1100 forintért. Ugyanakkor a kombinált belépő is jó vétel, amibe a gyógyfürdő mellett az élményfürdő és az uszoda használata is beletartozik, ennél a teljes árú jegy 2600 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 2000 forintba kerül.

Kaposvári termálfürdő

Kisújszállás – Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

A településen sokáig csak egy strandfürdő működött, majd 2012-ben átadták a Kumánia fürdőt, amihez egy szálloda is kapcsolódik. Öt beltéri és két – szezonális – szabadtéri medence található a fürdőben, de tervezik egy újabb kültéri medence építését. A jelenlegi jegyáraik nagyon kedvezőek: a felnőtt napijegy 1900 forint, a gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forint.

Kumánia Gyógyfürdő Kisújszállás

Püspökladány – Sárrét Kincse fürdő

Hangulatos, nyugis fürdő, ami főleg nyáron jó választás. Négy szabadtéri és egy fedett medence is található a minősített gyógyvízzel rendelkező fürdőben. Az áraik pedig nagyon-nagyon barátiak: egy felnőtt belépő 1000 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig mindössze 800 forint.

Püspökladány gyógyfürdő

Tiszakécske – Barack Gyógy- és Élményfürdő

Sokat emlegetjük ezt a fürdőt és nem véletlenül. Tíz medencéjük van, este tízig nyitva tartanak, egyes medencéket gyógyvízzel töltenek és egy nagyon színvonalas szaunavilág is a vendégek rendelkezésére áll. A napi belépő 2300 forint. 62 év feletti nyugdíjasoknak és a 3-14 éves gyerekeknek pedig 1900 forintba kerül a jegy.

Tiszakécske Tisza-parti fürdő

Zalaszentgróti Termálfürdő

A fentiekkel ellentétben ez a fürdő csak szezonálisan üzemel. Holott fedett részleggel is rendelkeznek, így elvileg akár egész évben is működhetnének. Ugyanakkor a várhatóan májusban kezdődő szezonjukat érdemes kihasználni, hiszen nagyon jó szolgáltatást nyújtanak és a medencekínálatra sem lehet panasz. Négy fedett medence, négy szabadtéri medence áll a fürdőzők rendelkezésére és az ígéretek szerint idén újra lehet majd használni a szabadtéri csúszdájukat. Tavaly nem drágultak a belépők, nem tudni, hogy idén lesz-e áremelés. 2019-ben egy felnőtt napijegy 2200 forintba került, ugyanezért a gyerekeknek 1150 forintot, diákoknak és nyugdíjasoknak 1650 forintot kellett fizetni.

Zalaszentgróti termálfürdő