• Több kisebb, de fontos fejlesztés megvalósítását tervezik a Zalaszentgróton található fürdőben.

  • Az önkormányzat üzemeltetésébe visszakerült termálfürdő nyitása idén május elsején várható.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Zalaszentgróti Termálfürdő üzemeltetését 2017-ben egy külső cégre bízták. A település vezetői azt remélték, hogy egy fürdőüzemeltetésben járatos vállalkozó majd jobban működteti a zalai kisváros fürdőjét, mint az önkormányzat.

Azonban az eredetileg 2027 tavaszáig érvényes szerződés nem tudott kifutni, ugyanis a tavaly nyári szezon után a fürdőt működtető Cattani Partner Kft. közölte az önkormányzattal, hogy a jövőben nem kívánnak fürdőüzemeltetéssel foglalkozni, ezért visszaadják a megbízást.

A városvezetés ezután arra jutott, hogy a település tulajdonában lévő Szentgrótért Kft. fogja 2020-tól működtetni a termálfürdőt, tehát az üzemeltetés tulajdonképpen visszakerül a városhoz. A cikk végén megtekinthető videóban Tóth István, a Szentgrótért Kft. ügyvezetője beszél a termálfürdővel kapcsolatos terveikről, s ebből kiderül, hogy több kisebb fejlesztést szeretnének megvalósítani még a nyári szezon előtt. (A fürdő ugyanis nem egész évben, hanem tavasztól őszig üzemel).

A 2019-es szezonban nem működött a fürdő szabadtéri csúszdája, mert egy összekötő elem meghibásodott, az egyik első dolguk lesz a csúszda megjavítása, ezt ugyanis nagyon sokan hiányolták tavaly. Apróbb, de fontos fejlesztés lesz, hogy a 38 Celsius-fokos vízzel töltött szabadtéri ülőmedencéhez árnyékolókat szerelnek fel, valamint a fürdőgépészet terén is szükségessé vált némi karbantartás.

Zalaszentgróti Termálfürdő

Több esztétikai hibát is javítaniuk kell a szezon – május elsejére tervezett – kezdetéig. Ezek közé tartozik az öltözőben található padok felújítása, valamint a beltéri medencetér újrafúgázása. Májusig megújítják a zöldfelületeket is, virágokat, fákat ültetnek a fürdő körüli parkban.


A 2001 óta működő Zalaszentgróti Termálfürdőben négy fedett és négy szabadtéri medence található. Annak idején eredetileg a fürdő egész éves működtetését tervezték, – erre alkalmas is lenne a fürdő – de a vendégforgalom alakulása miatt már hosszú ideje csak a strandszezonban tart nyitva a létesítmény.

Zalaszentgróti termálfürdő