• Hamarosan gyorsabban lehet eljutni Egerbe, valamint a fürdők közelében is kényelmesebb lesz a parkolás.

  • Kerékpárút fog vezetni Egerszalókra.

Az idei Utazás kiállítás belföldi díszvendége Eger, aminek apropóján a Turizmus Online foglalt össze néhány, Egert érintő fejlesztést és újdonságot. Ezek közé tartozik, hogy javul a hevesi megyeszékhely autós megközelíthetősége. Várhatóan ugyanis az idei év második felében adják át az Egert a gyorsforgalmi úthálózatba kapcsoló M25-ös autóutat.

A kétszer kétsávos út révén sokkal gyorsabban lehet majd eljutni autóval a városba. Budapest irányából például 15 perccel rövidül a jelenleg bő másfél órás menetidő.

S ha már valaki autóval megérkezett Egerbe, akkor parkolással is kevesebb gondja lesz. A közelmúltban ugyanis elkezdődött egy új, 250 férőhelyes parkolóház építése az egri fürdőnegyedben. Ez remek parkolási lehetőséget jelent majd a két uszoda valamelyikébe, illetve a termálfürdőbe, vagy a törökfürdőbe látogató vendégek számára is.

Eger uszoda és strand

A kirándulási lehetőségek körét bővíti, hogy már javában zajlik az Egert Egerszalókkal összekötő kerékpárút építése. Ennek révén a megyeszékhelyről kényelmesen át lehet bringázni a számos fürdővel rendelkező Egerszalókra, illetve Demjénbe (már korábban épült egy bicikliút Egerszalók és Demjén között). Valamint az utóbbi két üdülőhelyen pihenő vendégek akár egy biciklitúra keretében is célba vehetik Egert.