• Egyes termálfürdőkben a hét bizonyos napjain akár 50 százalékos kedvezményt is biztosítanak a nyugdíjas vendégkör számára.

  • Néhol a helyi nyugdíjasoknak még ennél is nagyobb árengedményt nyújtanak.

A hazai fürdők jelentős része a nyugdíjas vendégkör számára is kínál kisebb-nagyobb kedvezményt. Egyes termálfürdőkben pedig a hét bizonyos napjain még ezen felül is extra árengedménnyel várják a szenior vendégkört.

A napi nyugdíjas akciók egy része állandóan jelleggel igénybe vehető, sok helyen pedig az iskolai tanítási szünetek kivételével érvényesek. Fontos, hogy a vendégek ne felejtsék otthon a nyugellátásukat igazoló – nyugdíjfolyósítótól kapott – igazolványukat, ezt ugyanis kérhetik a pénztárnál.

Celldömölk: hétfőnként a nyugdíjasok 1250 forintért válthatnak belépőt a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőbe. Az akció visszavonásig érvényes. (A diák, gyermek és felnőtt jegyekre is érvényes a hétfői kedvezmény 1250, illetve 1650 forintos áron).

Hajdúnánás: keddenként várja akcióval a nyugdíjasokat a Hajdúnánási Gyógyfürdő. A hét második napjain számukra csak 1200 forintba kerül a belépő.

Kisvárda: egy állandó csütörtöki nyugdíjas kedvezményt kínál az Aquacinema fürdő. A nyugdíjas napijegy ára 1500 forint, a délutáni jegy 1300 forint. Kisvárdai nyugdíjasoknak ez még olcsóbb: 1200 és 1000 forintba kerül a kisvárdai belépőjegy.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

Nyíregyháza: hétfőnként a Júlia Fürdőben 1600 forint a nyugdíjas belépő, helyi nyugdíjasoknak ugyanez 1100 forint. A sóstógyógyfürdői Aquarius fürdőben szezonon kívül szintén akciós a hétfő a nyugdíjasok számára: 2700 forint a belépő, helyi nyugdíjasoknak pedig csak 1500 forint.

Pápa: visszavonásig érvényes a pápai Várkertfürdő nyugdíjas kedvezménye, ami hétfői és csütörtöki napokon vehető igénybe. Ezeken a napokon 50 százalékkal olcsóbbak a nyugdíjas jegyek.

Sárvár: a keddi napok számítanak akciósnak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben. Keddenként a nyugdíjasok 1100 forintért válthatnak napi belépőt. A tanítási szünetek időszaka kivételével a kedvezmény egész évben érvényes.

Szeged: januárban hétfőtől csütörtökig mindössze 1000 forintba kerül a nyugdíjas belépő a Napfényfürdő Aquapolisba. A belépőjegy a Forrás Spába nem érvényes.

Szentes: a Szentesi Üdülőközpont hétfőnként 50 százalékos árengedményt biztosít a nyugdíjasok számára. Így a fürdőbelépő 650 forint, a szaunába is érvényes jegy ára pedig 1100 forint. Szentesi nyugdíjasoknak mindez még olcsóbb: 550 és 850 forint.

Szentgotthárd: hétfőről csütörtökig 20 százalékos kedvezményt nyújtanak a nyugdíjasok számára a fürdő- és szaunába szóló belépők árából. A szentgotthárdi fürdő kedvezménye visszavonásig érvényes.

Zalakaros: csütörtökönként a napi felnőtt belépő árából 50 százalékos árengedményt biztosít a Zalakarosi Fürdő. A nyugdíjas kedvezmény a tanítási szünetek kivételével egész évben érvényes.

Egy érdekes, 65-85 éves korosztályra vonatkozó – gyógyfürdőzés hatását is érintő – kutatásról itt olvashat.