Jó néhány betegség esetén az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával is elérhetők egyes fürdőgyógyászati szolgáltatások. A kezelések után mindenhol kell némi önrészt fizetni, ezeknek az árát korábban már összehasonlítottuk Hévíz és Zalakaros, Bükfürdő és Sárvár, Gyula ás Hajdúszoboszló, valamint Harkány és Szigetvár esetében. Most a Miskolctapolcai Barlangfürdő és a Nyíregyházán található Sóstó Gyógyfürdő (illetve Júlia Fürdő) árait vetettük össze.

Az OEP támogatással igénybe vehető kezeléseket és áraikat a lenti táblázatban láthatják.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Miskolctapolca – BarlangfürdőNyíregyháza – Sóstó Gyógyfürdő
Medencefürdő490
Iszappakolás350490
Súlyfürdő350490
Szénsavas fürdő350490
Orvosi gyógymasszázs350490
Víz alatti sugármasszázs350490
Víz alatti csoportos gyógytorna200490

Akár fejben is tarthatók a két fürdő szolgáltatási árai: Miskolctapolcán a Barlangfürdő Aquaterápiának nevezett részlegében szinte mindegyik kezelés 350 forintba kerül. Nyíregyházán pedig 490 forintba. Utóbbinál ez az ár érvényes a Júlia Fürdőre és a Sóstón található Aquarius Fürdőre is. (A sóstói Fürdőház felújításának ideje alatt ugyanis az Aquariusban vehetők igénybe a gyógyászati szolgáltatások). A gyógyvizes kádfürdő egyik létesítményben sem része a kínálatnak.

Miskolctapolcán a 18 év alattiaknak lehetőségük van ingyenes gyógyúszáson részt venni. (Erről itt olvashat bővebben). Sok fürdőhelyen akár helyben is fel lehet keresni a reumatológus szakorvost a gyógykezelés felíratása miatt. Miskolctapolca esetében viszont érdemesebb szakorvosi beutalóval érkezni, ugyanis rendelés csak csütörtökön és pénteken van, és előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Ráadásul, aki orvosi beutalóval érkezik és belépőjegyet vásárol a Barlangfürdőbe az visszakapja a gyógykezelések önrészét. Az Aquaterápia hétfőtől péntekig 8-tól 18 óráig tart nyitva, hétvégén és ünnepnapon pedig 10-től 18 óráig. Nyíregyházán a Júlia Fürdő és a sóstói Aquarius is hétfőtől péntekig 10-tól 20 óráig, szombat, vasárnap pedig 9-től 20 óráig látogatható.