Jó néhány betegség esetén az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával is elérhetők egyes fürdőgyógyászati szolgáltatások. A kezelések után mindenhol kell némi önrészt fizetni, ezeknek az árát korábban már összehasonlítottuk Hévíz és Zalakaros, Bükfürdő és Sárvár, Gyula ás Hajdúszoboszló, valamint Harkány és Szigetvár esetében. Most a Miskolctapolcai Barlangfürdő és a Nyíregyházán található Sóstó Gyógyfürdő (illetve Júlia Fürdő) árait vetettük össze.

Az OEP támogatással igénybe vehető kezeléseket és áraikat a lenti táblázatban láthatják.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Miskolctapolca – Barlangfürdő Nyíregyháza – Sóstó Gyógyfürdő
Medencefürdő 490
Iszappakolás 350 490
Súlyfürdő 350 490
Szénsavas fürdő 350 490
Orvosi gyógymasszázs 350 490
Víz alatti sugármasszázs 350 490
Víz alatti csoportos gyógytorna 200 490

Akár fejben is tarthatók a két fürdő szolgáltatási árai: Miskolctapolcán a Barlangfürdő Aquaterápiának nevezett részlegében szinte mindegyik kezelés 350 forintba kerül. Nyíregyházán pedig 490 forintba. Utóbbinál ez az ár érvényes a Júlia Fürdőre és a Sóstón található Aquarius Fürdőre is. (A sóstói Fürdőház felújításának ideje alatt ugyanis az Aquariusban vehetők igénybe a gyógyászati szolgáltatások). A gyógyvizes kádfürdő egyik létesítményben sem része a kínálatnak.

Miskolctapolcán a 18 év alattiaknak lehetőségük van ingyenes gyógyúszáson részt venni. (Erről itt olvashat bővebben). Sok fürdőhelyen akár helyben is fel lehet keresni a reumatológus szakorvost a gyógykezelés felíratása miatt. Miskolctapolca esetében viszont érdemesebb szakorvosi beutalóval érkezni, ugyanis rendelés csak csütörtökön és pénteken van, és előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Ráadásul, aki orvosi beutalóval érkezik és belépőjegyet vásárol a Barlangfürdőbe az visszakapja a gyógykezelések önrészét. Az Aquaterápia hétfőtől péntekig 8-tól 18 óráig tart nyitva, hétvégén és ünnepnapon pedig 10-től 18 óráig. Nyíregyházán a Júlia Fürdő és a sóstói Aquarius is hétfőtől péntekig 10-tól 20 óráig, szombat, vasárnap pedig 9-től 20 óráig látogatható.