Számos betegség kezelése esetén lehetőség nyílik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával bizonyos gyógykezelések igénybe vételére. A jelentősebb gyógyfürdőkben általában elérhető az OEP-finanszírozott kezelések többsége. Sok helyen pedig szakorvos is rendel, így akár helyben is felírathatóak a kezelések, nem kell beutalóval érkezni a fürdőbe. A kezelések után mindenhol kell némi önrészt fizetni, ezeknek az árát korábban már összehasonlítottuk Hévíz és Zalakaros, Bükfürdő és Sárvár, Gyula ás Hajdúszoboszló esetében.

Most a Harkányi Gyógyfürdő és a Szigetvári Gyógyfürdő OEP-finanszírozott gyógykezelési árait vetettük össze. Az egyes kezeléseket és a fizetendő önrész összegét a lenti táblázatban láthatja.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Harkányi Gyógyfürdő Szigetvári Gyógyfürdő
Medencefürdő  1100 / 600*  400
Gyógyvizes kádfürdő  1100 / 600*  300
Iszappakolás  500  300
Súlyfürdő  -**  –
Szénsavas fürdő  500  300
Orvosi gyógymasszázs  600  400
Víz alatti sugármasszázs  500  300
Víz alatti csoportos gyógytorna  500  300
Komplex ellátás  800  700

* A medencefürdő és a kádfürdő 4 órán belüli kilépés, illetve 14 óra után kedvezményes áron vehető igénybe.

** A Harkányi Kórházban már elérhető a súlyfürdő is.

A két gyógyfürdő árai között nincs nagy különbség, de Szigetváron azért minden gyógykezelés valamivel olcsóbb. Utóbbiban ráadásul több kezelés igénybevétele esetén kedvezményeket is adnak. A Harkányi Gyógyfürdőben reumatológus szakorvos hétköznap 9 órától 15 óráig rendel. Bőrgyógyász szakorvos pedig 13:30 és 15:30 között. Szigetváron hétfőtől csütörtökig rendelnek reumatológus szakorvosok.

A Harkányi Gyógyfürdőről ide kattintva, a Szigetvári Gyógyfürdőről pedig ide kattintva olvashat bővebben.