Jó néhány betegség esetén az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával is elérhetők egyes gyógyászati kezelések. A kijelölt gyógyfürdőkben ezeket szakorvosi beutalóval lehet igénybe venni. Továbbá a nagyobb fürdőkben általában reumatológus szakorvos is rendel, aki helyben is fel tudja írni a kezeléseket. Az OEP nem támogatja a kezelések teljes árát, bizonyos önrészt mindenhol kell fizetni. Pont emiatt az árak is eltérőek az egyes fürdőhelyeken.

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Korábban már összevetettük Hévíz és Zalakaros, továbbá Bükfürdő és Sárvár árait. Az derült ki, hogy Zalakaroson a kezelési önrészek többsége valamivel olcsóbb, mint Hévízen. Bükfürdő és Sárvár árai között viszont nem találtunk lényeges különbséget. Mostani összeállításunkban a Gyulai Várfürdő és a Hajdúszoboszlón található Hungarospa Fürdő gyógykezelési árait vetettük össze.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Gyula – Várfürdő Hajdúszoboszló – Hungarospa Gyógyfürdő
Medencefürdő 500 1500
Gyógyvizes kádfürdő 300 1500
Iszappakolás 420 600
Súlyfürdő 300 600
Szénsavas kádfürdő 350 600
Orvosi gyógymasszázs 450 600
Víz alatti sugármasszázs 450 600
Víz alatti csoportos gyógytorna 300 600
Komplex ellátás 1250 1200

A komplex ellátás kivételével mindegyik támogatott gyógykezelés olcsóbban vehető igénybe Gyulán, mint Hajdúszoboszlón. Különösen nagy a különbség a medencefürdő és a kádfürdő árában. Előbbinél Gyula 1000, utóbbinál 1200 forinttal olcsóbb. Hajdúszoboszlón ugyanakkor igénybe vehető többféle kedvezményes ajánlat. Aki négy darab kezelésen vesz részt egy nap, az 1200 forintos csomagáron is igénybe veheti a szolgáltatásokat. Másik akciójukban pedig napi négy gyógykezelés és fürdőbelépő kerül együtt 1200 forintba. Továbbá a harmadik kúrától kezdve a csomagárakból 10 százalékos kedvezményt adnak.

A Gyulai Várfürdőben orvosi rendelés hétköznapokon van, a kezeléseket viszont egész héten, 8:00-tól 18:00-ig igénybe lehet venni. Hajdúszoboszlón hétköznap a fürdő nyitvatartási idejében, szombaton pedig 8:00-tól délig tart a kezelések ideje.

Hévíz és Zalakaros gyógykezelési díjairól ide kattintva, Bükfürdő és Sárvár támogatott árairól pedig ide kattintva olvashat bővebben.