• A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő gyógyászati részlege továbbra is működik.

  • A héten bővült az általuk kínált fürdőgyógyászati kezelések köre.

A járványhelyzet miatt közfürdőknek, uszodáknak november 11-től kezdődően ugyan be kellett zárniuk legalább 30 napra, viszont a fürdőgyógyászati kezelések többsége továbbra is folytatható. Ennek megfelelően számos hazai gyógyfürdőben – legalább részben – elérhetők a kezelések.

Ezek közé tartozik a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő is, ahol november 16-án nyitott ki újra a gyógyászati részleg. Első körben az iszapkezelés, a szénsavkezelés, a gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, valamint a szárazföldi egyéni gyógytorna vált újra elérhetővé. Azonban miután az országos tisztifőorvos által a fürdők számára kiadott tájékoztató révén tisztázódott néhány kérdés, november 23-tól kezdődően több gyógyvizes kezelés is elindult.

Utóbbiak közé tartozik a gyógyvizes kádfürdő, a súlyfürdő, továbbá a víz alatti csoportos gyógytorna. Ezek a gyógyvizes kezelések egyénileg, vagy a biztonságos távolság betartásával végezhetők. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása szerint azonban a gyógyvizes medencefürdő továbbra sem engedélyezett, így ez Hajdúszoboszlón sem vált újra elérhetővé.

Az NNK ajánlása kitért arra is, hogy az egyénileg végezhető fizikoterápiás kezelésekre is lehetőség nyílik. Ennek megfelelően hétfő óta a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben is lehetőség van lézer, ultrahang, Bemer mágneskarika, interferencia, TENS, diadynamic, szelektív ingeráram kezelés, mikrohullám kezelés, iontoforézis, mágneskarika, hidrogalván és víz alatti ultrahang kezelésekre.

A fürdőben egyébként a szakorvosi rendelés is elérhető, így nemcsak a megkezdett gyógykúrák folytathatók, hanem újat is lehet kezdeni. Továbbra is érvényes, hogy ehhez nem szükséges beutaló és várólista sincs. Egyes szolgáltatások pedig orvosi vizsgálat nélkül is használhatók, ebbe a körbe a frissítő masszázs, a pedikűr, a szolárium és a krioszauna (jégszauna) tartozik.

tangentor Hajdúszoboszló gyógykezelésArról, hogy a mostani helyzetben milyen szabályokat kell betartani a fürdőgyógyászatokon, itt írtunk bővebben.