• Számos gyógyfürdőben a gyógyászati részlegek továbbra is üzemelnek.

  • Fürdőnként eltérő, hogy milyen kezelések maradtak elérhetők.

  • Frissítettük a kezeléseket nyújtó fürdők listáját.

A járvány első hulláma idején a gyógyfürdők teljes egészében bezártak és a gyógyászati kezelések sem voltak elérhetők. A mostani helyzetben viszont a gyógyfürdőknek lehetőségük van a gyógyászati kezelések egy részének folytatására.

A fürdők többsége nem tartotta fenn szólóban a gyógykezeléseket. Ez abból a szempontból érthető, hogy az egészségbiztosító által nyújtott alacsony támogatási összeg miatt ez nem túl jövedelmező szolgáltatás. Ettől függetlenül az általunk várthoz képest jóval több gyógyfürdő jelentette be, hogy folytatja, vagy hamarosan újraindítja a kezeléseket.

A korábban megszokotthoz viszonyítva azonban kevesebbféle kezelésre van lehetőség. Sőt, fürdőnként is változik, hogy mit lehet igénybe venni és mit nem.

Az ennél frissebb listát ide kattintva találja!

Agárd: november 16-tól újra nyitva a gyógyászat az agárdi fürdőben, a Fejér megyei nyugdíjasok számára meghirdetett gyógyászati akció is igénybe vehető.

Bükfürdő: november 23-tól újra elérhető a reumatológiai szakrendelés és a fürdőgyógyászat, kivéve a medencefürdő, az iszappakolás és a súlyfürdő.

Csokonyavisonta: november 23-tól az orvosi gyógymasszázs és a víz alatti vízsugármasszázs érhető el.

Debrecen: az Aquaticumban a gyógyászati kezelések – a fürdőkúrák kivételével – elérhetők.

Gyomaendrőd: a Liget Gyógyfürdőben a korábban megkezdett gyógykezelések folytathatók, amennyiben az ellátás a tartós egészségkárosodás elkerülését szolgálja.

Győr: a Rába Quelle gyógyászati részlege továbbra is üzemel.

Hajdúböszörmény: a Bocskai Gyógyfürdőben a gyógykezelések elérhetők.

Hajdúnánás: a gyógyfürdőben a gyógyvizes kádfürdő, a tangentor, a szénsavas kádfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a súlyfürdő és az iszappakolás elérhető a vendégek számára.

Hajdúszoboszló: november 16-tól a Hungarospa gyógyászata újra fogadja a vendégeket. Az iszapkezelés, a száraz szénsav kezelés, a gyógymasszázs, a száraz gyógytorna lesz elérhető. A vendégek rendelkezésére állnak az elektroterápiás kezelések is: lézer, ultrahang, Bemer, interferencia, TENS, diadynamic, szelektív ingeráram kezelés, mikrohullám kezelés, mágneskarika.

Hévíz: ahogy írtunk, a wellness szolgáltatások kivételével üzemel a Tófürdő.

Kaposvár: a Virágfürdő gyógyászati részlege továbbra is működik.

Kisújszállás: a Kumánia fürdő gyógyászatán a fizioterápiás kezelések, a masszázs és a szárazföldi gyógytorna továbbra is elérhető. November 23-tól: a medencefürdő és a 18 év alattiak csoportos gyógyúszása kivételével minden gyógyászati szolgáltatás elérhető.

Szeged: az Anna Fürdő gyógyászata november 12. óta is teljeskörűen üzemel.

Szigetvár: a Szigetvári Gyógyfürdő gyógyászati részlege továbbra is várja a vendégeket.

Túrkeve: néhány kezelés továbbra is elérhető a fürdőben. Ez a gyógymasszázs, a nyirokmasszázs, a fizioterápia, a vízalatti vízsugármasszázs és a szénsavas fürdő.