• A Hévízi Tófürdő a jelenlegi helyzetben is működik, fogadják a vendégeket.

  • Csak a Festetics Fürdőház wellness részlegét és a fitnesz termet zárták be.

  • Frissítés: december 1-jén bezárt a Tófürdő is!

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, november 11-től kezdődően a közfürdők és uszodák nem fogadhatnak vendégeket. A korlátozás 30 napig tart és amennyiben a járványhelyzet úgy alakult, akkor ezt meg is hosszabbíthatják.

Ennek megfelelően a hazai fürdők a héten sorra jelentették be, hogy egyelőre nem fogadnak fürdővendégeket, bár egyes helyeken némelyik gyógyászati kezelés továbbra is elérhető. Mindezek alól egyelőre kivételnek számít a Hévízi Tófürdő, ami továbbra is nyitva tart.

Arról, hogy ez miként lehetséges, megkérdeztük Czene Alexandrát, a Tófürdő vezetőjét. „A Hévízi Tófürdő – a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház része – fürdőkezeléseit, mint gyógyászati eljárás jelenleg is nyújtja betegei, illetve vendégei számára. Természetesen a wellness részleg nem üzemel, csak a gyógyászati ellátás” – tudtuk meg.

Magyarán a Tófürdő vendégei egy kórház gyógyászati szolgáltatását veszik igénybe, amikor fürdenek a gyógytóban, így rájuk a közfürdőkre vonatkozó tilalom nem érvényes. Ennek értelmében a tófürdő változatlan nyitvatartással üzemel, ami 9 órai nyitást jelent, a fürdési időnek pedig 17 órakor van vége. A fürdő vendéglátóegységei ugyanakkor nem üzemelnek.

Hévíz Tófürdő gyógyfürdőAki esetleg ennek kapcsán Hévízre látogatna, annak érdemes tudnia, hogy a szállodák turistákat nem fogadhatnak. Ennek megfelelően egy kivételével az összes hotel bezárt. Az egyetlen kivételt a Lotus Therme Hotel jelenti, de ott is csak üzleti utazók tartózkodhatnak.