Berekfürdő termálfürdőJász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb gyógyfürdőhelye, ahol a XX. század elején találtak termálvizet, amit 1974-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. A településen három nagyobb szálloda és számos kisebb vendégház és apartman található.

Település és fürdő

Berekfürdő az Alföld közepén, Karcag és Kunmadaras közelében fekszik. Az 1200 lakosú település sokáig Karcaghoz tartozott, 1992-ben vált csak önálló községgé. Ahogy a legtöbb hazai gyógyfürdőhelynél, úgy itt is szénhidrogén-kutatások közben bukkantak termálvízre a geológusok, még 1928-ban. A településre évente nagyjából 300 ezer fürdővendég érkezik.

Gyógyhatás

A berekfürdői gyógyvíz az alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos, brómos vizek csoportjába tartozik, hatását leginkább a hajdúszoboszlóihoz szokták hasonlítani. Ennek megfelelően elsősorban mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségek esetén lehet jótékony hatása. Ezen felül a pikkelysömörös beteg állapotát is javíthatja. Ivókúra esetén csökkenti a gyomorégést és enyhíti a gyomorpanaszokat.

Szolgáltatások

A gyógyfürdő és a hozzá tartozó kemping egész évben nyitva tart. Két fedett és két kültéri gyógymedencével, valamint élmény-, termál- és úszómedencével rendelkezik a berekfürdői létesítmény, ami 2015-ben bővítésen és felújításon esett át. A fürdőben igénybe vehető masszázs, valamint szaunázásra is lehetőség van.

A Berekfürdői Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva olvashatja!

A fürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

5309 Berekfürdő, Berek tér 11.

Telefon: +36-59-319-302

weboldal