• Ajánlunk néhány fürdőt, ahová bátran elindulhat egy többgenerációs család is.

  • Szezonális csúszdapark és gyógyvizes medencék egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak ezekben a termálfürdőkben.

A fürdők azért is jelentenek nagyon ideális nyaralási helyszínt, mert egy család több generációjának egyszerre kínálnak szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget. Sok kisgyerek, kamaszgyerek imádja a csúszdaparkokat, viszont a szüleik, de pláne a nagyszüleik korosztályának ez már nem biztos, hogy annyira vonzó. Ezért is kitűnő nyaralási helyszín egy olyan fürdő, ahol szabadtéri csúszdapark és gyógyvizes medencék egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak. A gyerekek elvannak a csúszdánál, a szülők, nagyszülők pedig ezzel párhuzamosan a gyógyvizes ülőmedencében regenerálódhatnak.

Ennek apropóján összegyűjtöttünk olyan termálfürdőket, ahol ez a két lehetőség egyszerre adott. Nem feltétlenül szerepel a cikkben az ország összes csúszdaparkos-gyógyvizes fürdője, de szerintünk a lenti felsorolás mindegyike jó választás lehet.

Fürdőnként eltérő, hogy a csúszdaparkok használatát tartalmazza-e az „alap” jegyár, vagy külön kell venni kiegészítő jegyet. A lentieknél mindig jeleztük, hogy az adott fürdőben mi a helyzet ezen a téren.

Budapest – Palatinus Strandfürdő

A Palatinusban varázsalagút, anakonda, kamikaze és turbócsúszda jelenti a választékot, de termálmedencében is lazíthatunk. A belépő a csúszda használatát is tartalmazza.

Palatinus Budapest csúszdapark

Ceglédi Gyógyfürdő

Nagyon szuper fürdőről van szó, igazán megéri ellátogatni ide. A 18 pályás csúszdaparkban a kisebbek és a nagyobbak számára is vannak izgalmas pályák. Az ülőmedencék kedvelőinek pedig jó hír, hogy hamarosan egy újabb szabadtéri termálmedencét is átadnak. Az Aqua Centrum nevű csúszdapark feláras szolgáltatás, azaz oda külön belépőt kell váltani.

Cegléd aquapark csúszdapark

Debrecen  – Aquaticum Strand

A tavaly átadott, így még lényegében mindig vadonatújnak számító strandfürdőben négy óriáscsúszda és több gyógyvizes medence is várja a vendégeket. Nyilván szubjektív, hogy mi a szép és mi a nem szép, de szerintünk az Aquaticum strandja baromi jól néz ki, építészeti szempontból is érdekes, hogy egy szimpla szabadtéri fürdőből mit hoztak ki. Ami a jegyárat illeti: a fürdőbelépő a csúszdák használatát is magában foglalja.

Aquaticum Strandfürdő csúszdapark

Hajdúszoboszló – Hungarospa

A legrégebbi hazai csúszdapark, már több mint 20 éves múltra tekinthet vissza, viszont elmúlt években folyamatosan fejlesztették, így nem nevezhető elavultnak. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy itt gyógymedencék terén is egész jó a választék. Az aquapark a Hungarospa strandján belül található és egy – a strandi belépőn felül fizetendő – kiegészítő jeggyel látogatható.

Hungarospa Hajdúszoboszló csúszdapark

Jászapáti – Tölgyes Strandfürdő

A Tölgyes Strandfürdőben található az ország legújabb csúszdaparkja családi csúszdával, turbó csúszdával és kamikaze csúszdával, de gyógyvizes fürdőzésre is lehetőség van. A fürdőbelépőn felül a csúszdák használatához egy kiegészítő jegyet kell váltani.

Jászapáti Tölgyes csúszdapark

Kisvárda – Aquacinema

Egy fiatal létesítményről van szó, ahol 16 csúszda található, de választhatjuk a minősített gyógyvízzel töltött medencéket is. A kisvárdai fürdő csúszdájának első szintje az alap belépővel is használható, a 2. és az 5. szint közötti rész pedig külön belépőjegy ellenében.

Kisvárda Aquacinema csúszdapark

Lipóti Termálfürdő

Többpályás óriáscsúszda és gyógyvizes ülőmedencék egyaránt a Lipótra érkező vendégek rendelkezésére állnak. A belépőjegyek a medencék, a csúszdák, de még a szauna használatát is tartalmazzák.

Lipót Termálstrand

Mezőkövesd – Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

A gyógyvizes medencék meglétét talán különösebben nem is kell hangsúlyozni, hiszen a kénes gyógyvizéről országszerte (és még azon túl is) ismert a Zsóry Gyógyfürdő. Akik régebben jártak Mezőkövesden, azoknak viszont talán újdonság lehet, hogy egy szuper szabadtéri csúszdaparkkal is rendelkezik a fürdő. Versenycsúszda, ingacsúszda, anakonda csúszda, varázsalagút, ufócsúszda – van itt minden. A csúszdapark látogatásához az alap belépőn felül egy külön kiegészítő jegyre van szükség.

Mezőkövesd Zsóry csúszdapark

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A népszerű termálfürdő szabadtéri csúszdaparkkal is rendelkezik. A gyerekcsúszdáktól kezdve az extrémebb lejtésű pályákig bezárólag széles a választék. Nyilván gyógyvizes medencékből sincs hiány. A fürdőbelépő a csúszdák használatát is magában foglalja.

Sárvárfürdő csúszda

Tiszakécske – Barack Gyógy- és Élményfürdő

Tavaly nyáron adták át az anaconda csúszdát, családi csúszdát, kamikaze csúszdát, rafting és ingacsúszdát is magában foglaló csúszdaparkot. A fürdőben gyógyvizes medencék is találhatók. A csúszdapark használatához kiegészítő jegy vásárlása szükséges.

Barack Thermal csúszdapark

Zalakarosi Fürdő

A családi csúszdapark hatpályás, az adrenalin csúszdapark pedig további öt pályát jelent. Azaz az óvatosabbaktól a bátrabbakig mindenki talál csúszási lehetőséget. Azt pedig talán Zalakaros esetében sem kell külön hangsúlyozni, hogy gyógyvizes medencéik is vannak. A csúszdapark minden eleme használható a napi belépővel. (Korábban ez feláras szolgáltatás volt).

Zalakaros aquapark csúszdapark