• Melyik fürdőben biztosítják százalékosan a legnagyobb kedvezményt a nyugdíjas vendégkör számára?

  • Egyes termálfürdők egészen nagy árengedményt nyújtanak.

  • Néhol ennek a mértéke meghaladja az 50 százalékot is.

Nagyon sok hazai termálfürdő, gyógyfürdő kisebb-nagyobb árengedményt kínál a nyugdíjas vendégkör számára. Már csak üzleti megfontolásból is. (Abban azért akad különbség, hogy melyik fürdőnél ki kaphat nyugdíjas kedvezményt, az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja).

Megéri kedvezőbb jegyárakkal becsalogatni a nyugdíjas vendégeket, hiszen a fürdők egy nagyszámú, lojális vendégkör nyerhetnek meg maguknak. Ráadásul közülük sokan éppen akkor szeretnek fürdőbe járni – a nyáron kívüli holtszezonban, vagy éppen délelőttönként – amikor az aktív korosztály amúgy is kisebb számban képviselteti magát. Sőt, a nyugdíjas vendégkörnek különféle gyógyászati kezeléseket is nagyobb eséllyel tudnak értékesíteni a fürdők.

Ennek apropóján megnéztük, hogy melyek azok a fürdők, amelyek a teljes árú jegyekhez viszonyítva százalékosan a legnagyobb árkedvezményt biztosítják a nyugdíjasok számára. A jelenleg érvényes állandó jegykínálattal számoltunk, tehát az időleges akciókat most nem vettük figyelembe.

Mindig az olcsóbb, de egész napra érvényes jegyeket kerestük. Tehát ha egy fürdő hétvégi és hétköznapi jegyárat alkalmaz, akkor a hétköznapival számoltunk. Amennyiben többféle szolgáltatást tartalmazó komplex és alap belépőket is kínál egy fürdő, akkor itt is a legolcsóbb verziót kerestük.

Nézzük, hogy ezek alapján melyik a 10 leginkább nyugdíjasbarát fürdő.

1. 52,8 %-os árengedmény: Aquasziget Esztergom

Az esztergomi élményfürdőnek fontos lehet ez a korosztály, hiszen a 3600 forintos napijegyet a nyugdíjasoknak 1700 forintért biztosítják. Ez az ár a hét minden egyes napjára érvényes.

Esztergom Aquasziget fürdő

2. 47,6 %-os érengedmény: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárváron jelenleg egy felnőtt napijegyet 4200 forintért kínálnak, de a nyugdíjfolyósító igazolásával rendelkezők megkaphatják 2200 forintért. A kiemelt időszakban – például a nyári tanítási szünet idején – magasabb jegyárak érvényesek, de akkor arányaiban még nagyobb kedvezmény jár a nyugdíjasoknak: a teljes árú 4700 forintos jegy számukra 2400 forintba kerül, ami 48,9 százalékos árengedményt jelent. (Van egy nyár elejéig tartó keddi akciójuk is, amikor csak 1100 forint a nyugdíjas belépő, s ez már 73,8 %-os kedvezménynek számít).

Sárvár termálfürdő gyógymedence

3. 42,9 %-os árengedmény: Leányfalui Termálfürdő

A Leányfalui Termálfürdő esetében a hétközbeni jegyárat vettük alapul, ami 2100 forint, a nyugdíjas belépő ára pedig 1200 forint. Egyébként hétvégén és ünnepnapokon, valamint a május elejétől augusztus végéig tartó időszakban sem sokkal drágább: olyankor 1400 forintba kerül a nyugdíjas belépő.

Leányfalu gyógyvizes strandmedence

4. 42,3 %-os árengedmény: Zalaegerszegi Termálfürdő

Jelenleg a hét minden napján 2600 forint egy felnőtt napijegy, a nyugdíjasok pedig 1500 forintért válthatnak belépőt a fürdőbe.

Zalaegerszegi Termálfürdő

5. 40,5 %-os árengedmény: Napfényfürdő Aquapolis (Szeged)

A hatalmas szegedi élményfürdőbe hétköznapokon 3700 forintba kerül az alap belépőjegy. A nyugdíjasok pedig 2200 forintért válthatnak napi belépőt.

Napfényfürdő Aquapolis nyugdíjaskedvezmény

6. 37 %-os árengedmény: Király Gyógyfürdő (Budapest)

A felújítás előtt álló fürdőben egy szekrényes napijegyért alapesetben 2700 forintot kell otthagyni a pénztárban, a nyugdíjasoknak viszont ugyanez egy ezressel olcsóbb, azaz 1700 forint.

Király Gyógyfürdő Budapest

7. 36,6 %-os árengedmény: Lukács Gyógyfürdő (Budapest)

Hétköznap egy teljes árú szekrényes belépő 4100 forintba kerül, a nyugdíjasok számára ez a jegytípus viszont csak 2600 forint a Lukácsban.

Lukács Gyógyfürdő Budapest

8. 35,1 %-os árengedmény: Árpád Gyógyfürdő (Békéscsaba)

Békéscsabán is jelentős kedvezménnyel várják a szenior korosztályt. Az 1850 forintos felnőtt napijegyet 650 forinttal olcsóbban, 1200 forintért biztosítják a nyugdíjasok számára.

Árpád Gyógyfürdő Békéscsaba

9. 32 %-os árengedmény: Aquacinema (Kisvárda)

Nemrég nyitották meg az Aquacinema fürdő fedett wellness részlegét. A felnőtt napijegy 2500 forint, a nyugdíjasok számára pedig 1700 forint. (Keddenként van náluk egy nyugdíjas akció is, amikor 1500 forint a belépőjegy, ez már 40 százalékos kedvezményt jelent).

Aquacinema termálmedence

10. 31,3 %-os árengedmény: Marcali Fürdő

A Balaton közelében található fürdőben egy napijegy 2400 forint, nyugdíjasoknak 1650 forint.

Marcali termálfürdő fedett gyógymedence

A fürdők aktuális akcióiról, programjairól ide kattintva talál további információkat.