• Szerződést bontott a Nemzeti Sportközpontok a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-vel.

  • A fürdőüzemeltető társaság már csak március végéig bérelheti a Dagály Gyógyfürdőt.

Meglehetősen mozgalmas éveket tudhat maga mögött a budapesti Dagály Gyógyfürdő. A létesítményt 2016 őszén zárták be a vizes világbajnokság miatt, majd 2018 nyarán – felújítva – nyitották meg újra.

A fővárosi fürdők többségét a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. működteti, az újranyíló Dagály viszont eleinte kivételt jelentett. Az első időszakban ugyanis a Duna Arénát üzemeltető Budapest 2017 Nonprofit Kft. működtette a fürdőt. Nem sokkal később azonban társüzemeltetőként becsatlakozott a Budapest Gyógyfürdői Zrt., 2019 elejétől pedig már egyedül bérelték a fürdőt.

Ez a bérleti megoldás azonban nem volt szerencsés konstrukció. Legalábbis egy korábbi nyilatkozatában erről beszélt Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közelmúltban leköszönt vezérigazgatója. A szakember szerette volna megszerezni a Dagály vagyonkezelési jogát is a Nemzeti Sportközpontoktól. A bérleti konstrukcióban ugyanis minden a fürdőben végzett javításra, fejlesztésre fordított beruházásuk veszendőbe megy egy esetleges szerződésbontás esetén. Ezt a tervet azonban nem sikerült keresztülvinnie Szőke Lászlónak, viszont a szerződésbontástól való félelme úgy tűnik, nem volt alaptalan.

A fürdő sorsát régóta nyomon követő Mentsük meg a Dagály Fürdőt Facebook oldal egy levelet közölt, ami szerint igazak a pletykák: a Budapest Gyógyfürdői Zrt. csak március 31-ig üzemelteti a Dagályt. A levél szerint a Nemzeti Sportközpontok 2020. január 31-én (a vezetőváltás bejelentése utáni napokban) felmondta a Dagály bérleti szerződését, emiatt a Budapest Gyógyfürdői Zrt. már csak március végéig fogja üzemeltetni a létesítményt.

A bérletes vendégek ezután az átjárhatósági szabályok szerint látogathatják a társaság többi fürdőjét, plusz lehetőségként pedig a Palatinus szolgáltatásait is igénybe vehetik. Azoknak, akik most kezdenének tb-s gyógykúrát a Dagályban, már azt javasolják, hogy a Budapest Gyógyfürdői Zrt. többi gyógyfürdőjét válasszák.

Azt egyelőre nem tudni, hogy áprilistól ki fogja üzemeltetni a Dagályt.