• Februárban, vagy legkésőbb márciusban újra elérhetőek lesznek a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések a Dagályban.

  • Jó hír, hogy a termálfürdő üzemeltetését teljes egészében átveszi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója még karácsony előtt tartott tájékoztatót a Dagály Fürdő törzsvendégei számára. Erről az alkalomról a Mentsük meg a Dagály Fürdőt Facebook oldal közölt egy beszámolót.

A fővárosi fürdőüzemeltető társaság vezérigazgatója több új információt is elmondott ezen a találkozón. Ezek közé tartozik, hogy január elsejétől már a BGYH üzemelteti a termálfürdőt. Eddig ugyanis a Duna Arénát is működtető Budapest 2017 Nonprofit Zrt.-vel közösen látták el ezt a feladatot.

A BGYH ugyanakkor szeretné megszerezni a Dagály vagyonkezelői jogát is, ami jelenleg a Nemzeti Sportközpontoknál van. A mostani felállásban ugyanis a BGYH bérli a fürdőt és egy esetleges szerződésbontás esetén minden, a fürdővállalat által végzett fejlesztés, javítás értéke elvész, nem kerül számukra megtérítésre. Ettől függetlenül azért belekezdenek fejlesztésekbe.

Utóbbiak már csak azért is szükségesek, mert a gyenge marketing és a fürdővel kapcsolatos egyes hiányosságok miatt nem túl jó az idén nyáron megnyitott Dagály kihasználtsága. A 2016-os, felújítás előtti forgalmának mindössze a negyedét éri el a fürdő.

Dagály Fürdő BudapestJó hír, hogy 2019 februárjában, de legkésőbb márciusban ismét elérhetők lesznek a Dagályban a társadalombiztosítás által támogatott fürdőgyógyászati kezelések. Javítják a szekrények, öltöző kabinok, zuhanyzók hiányosságait. A jövő őszi-téli szezonban lefedik a 25-ös medencét és egy új finn szaunát is építenek.

A Dagály régi szobrai megvannak, ezeket 2016-ban részben más fürdőkbe, részben raktárba vitték. A következő hónapokban ezek visszakerülnek a Dagályba. Ugyanakkor a régi gomba medence újjáépítését nem tervezik.

Sokan kihasználták régen azt, hogy a Dagály 6 órakor nyitott. A korai nyitást visszaállítaná a BGYH, de ehhez meg kell várni, hogy korábban világosodjon, a felújítás során kiépített világítás ugyanis ehhez nem megfelelő.

Kevésbé jó hír, de januártól némi áremelés is lesz. A jelenlegi hétköznapi felnőtt belépő ára 2500 forintról 2700 forintra, hétvégén 2700-ról 2900 forintra emelkedik. A nyugdíjas/diák belépőknél is 200-200 forintos áremelésre kerül sor. Azaz hétköznap 2300 forintba, hétvégén 2700 forintba kerülnek a jegyek.