• A termálfürdő jelenlegi három medencéje mellé további ötöt építenek.

  • Ezen felül új kiszolgálóépületeket és kempingbeállókat is kialakítanak Lakiteleken.

Hamarosan jelentős fürdőfejlesztés veszi kezdetét a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken található Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdőben. A közelmúltban ugyanis eredményesnek bizonyult a termálfürdő, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületek fejlesztésére, továbbá a kempingépítésre vonatkozó közbeszerzési eljárás.

Ennek révén több új medencével bővül a termálfürdő. Ezek közé tartozik egy 102 négyzetméteres kupolás barlangmedence, egy 101 négyzetméteres ülőmedence, egy 411 négyzetméteres élménymedence, egy 76 négyzetméteres gyermekmedence, továbbá egy Kneipp taposómedence.

Mindezek mellett gyógyászati részleget, új bejárati épületet, új vizesblokkokat és 47 darab kempingbeállót is építenek. A beruházás teljes költsége eléri a 4,5 milliárd forintot. A közbeszerzési pályázat kiírása szerint a munkaterület átadásától számítva 20 hónapja lesz a kivitelezőnek az új fürdőegységek felépítésére. Ez azt jelenti, hogy leghamarabb – próbaüzemben – akár már 2020 végén átadhatják az új medencéket, bár valószínűbbnek tűnik a 2021 elejei nyitás.

Lakitelek termálfürdő gyógyvízMindez jelentős fejlesztést jelent a lakiteleki termálfürdő szempontjából, hiszen eddig pusztán egy fedett úszómedencével, valamint két kültéri medencével rendelkezett az egész évben működő létesítmény. Legutóbb egyébként annak kapcsán írtunk a termálfürdőről, hogy az elvégzett orvosi vizsgálatok alapján gyógyvíz minősítést kapott a Lakiteleken feltörő termálvíz. A szakorvosok megállapították, hogy kopásos ízületi betegségek és az ahhoz kapcsolódó izomfeszülések esetén a panaszokat jelentősen csökkentik a lakiteleki termálvízzel végzett fürdőkúrák.